"Entelköy Efeköy'e Karşı"nın İlk Galası - Son Dakika
Kültür Sanat

"Entelköy Efeköy'e Karşı"nın İlk Galası

Gala Doğduğu yer Milas'ta şenliklerle gerçekleşti!

28.11.2011 09:19

Yüksel Aksu'nun yazıp yönettiği, "gülmekten eşek depmişe döndüren" organik Anadolu komedisi "Entelköy Efeköy'e Karşı"nın ilk galası; 26 Aralık 2011, Cumartesi akşamı Milas Karya Prenses Sineması'nda, önce filmin gerçek emekçilerinin beğenisine sunuldu! Filmde rol alan köylülerle birlikte, Muğla Valisi Fatih Şahin, Milas Belediye Başkanı Muhammed Tokat, oyuncu kadrosu ve film ekibinin katıldığı galada, oyuncuların da ilk kez seyrettiği film; Yönetmen Aksu'nun memleketinde coşku, alkış ve tezahüratlarla izlendi. Galada ayrıca bir ilk gerçekleştirilerek, tüm şenlik ve gala, www.ajanda.tv 'den canlı olarak yayınlandı.

"Entelköy Efeköy'e Karşı"nın Milas galası öncesinde; Yönetmen Yüksel Aksu, Yapımcılar Muharrem Gülmez, Taha Altaylı, filmin oyuncuları ve filmde rol alan köylülerin katıldığı bir şenlik yürüyüşü gerçekleştirildi. Milas halkının da yüksek katılımla yer aldığı davullu zurnalı yürüyüşe, eşekler, keçiler ve develer de eşlik etti. Yürüyüşün son durağı Atapark'ta; filmde rol alan zeybekler ile halk oyunları ekipleri gösterilerini sundular. Milas Belediye Başkanı Muhammed Tokat'ın, Muğla Milletvekili Tolga Çandar'ın ve Yüksel Aksu'nun katılımcılara seslendiği şenlik, keşkek ikramı ile sona erdi.

Akşam gala öncesinde gerçekleşen kokteylde ise; Muğla Valisi Fatih Şahin, Milas Belediye Başkanı Muhammed Tokat, Yönetmen Yüksel Aksu, Yapımcılar Muharrem Gülmez ve Taha Altaylı, ilk galanın heyecanını gala davetlileriyle paylaştılar. Vali Fatih Şahin'in Yüksel Aksu'ya teşekkür plaketi takdim ettiği konuşmalarda, Kuşadası EKODOST Derneği Başkanı Bahattin Sürülü de filmi, "Doğa Dostu" plaketiyle ödüllendirdi. Galanın en önemli davetlileri olan amatör oyuncu köylüler ise; Yüksel Aksu, Şahin Irmak, Ayşe Bosse, Emin Gürsoy, Recep Yener, Ümit Olcay, Hamit Demir'in de aralarında bulunduğu film ekibiyle yeniden buluşarak özlem giderdi. Gala; oyuncuların da ilk kez izledikleri filmin gösteriminin ardından, davetlilerin dakikalarca süren alkışlarıyla sona erdi.

Yapımcılığını Galata Film'in üstlendiği, Yüksel Aksu'nun 2 Aralık 2011, Cuma günü vizyona girecek 2. sinema filmi "Entelköy Efeköy'e Karşı"nın, Anadolu'nun bağrından çıkan bol kahkaha dolu hikayesi, pek çok şehirde aynı anda sinemaseverlerle buluşacak.

"Entelköy Efeköy\'e Karşı"nın İlk Galası
Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Entelköy Efeköy'e Karşı'nın İlk Galası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement