Kırım Türkleri Tebreç Şenliğinde Buluştu - Son Dakika
Kültür Sanat

Kırım Türkleri Tebreç Şenliğinde Buluştu

Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kırıkkale Şubesi tarafından Hıdrellez etkinlikleri kapsamında "Tebreç Şenliği" düzenlendi.

23.05.2016 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kırıkkale Şubesi tarafından Hıdrellez etkinlikleri kapsamında "Tebreç Şenliği" düzenlendi.

Bahşılı ilçesinde bulunan Celal Bayar Parkı'nda düzenlenen etkinliğe, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, Kırım Vakfı Başkanı Murtaza Esenkal, çevre illerden Kırım Türkleri ve davetliler katıldı.

Program, Kur'an-ı Kerim okunması ve duaların ardından, Kırıkkale Belediyesi mehter takımının konseri ile başladı.

Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Yılmaz İdik, etkinlikte yaptığı konuşmada, Tebreç'in Kırım Türklerinin bir geleneği olduğunu ve bu geleneği yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Tebreç'in, canlanmak, hareketlenmek anlamına geldiğini ifade eden İdik, "Atalarımız Türk yurdu Kırım'da yaşarken Hıdrellezi takip eden günlerde mahsullerinin bol ve bereketli olması için kırlara çıkıp dualar ederler ve coşkuyla eğlenirlerdi. Biz de burada dualarımızı yaptık ve eğleneceğiz. Kırım, Türk yurdu iken, şimdi Rus işgali altında bulunmakta. Soydaşlarımız Rusya'nın işgali altında çok zor günler geçirmekte. Bu nedenle içimiz kan ağlıyor. Tebreç gibi diğer geleneklerimizi yaşatmaya çalışırken bile hüzünleniyoruz." diye konuştu.

Etkinlik, ekmek yuvarlama töreni, Kırım Türkleri Halk Dansları Topluluğu tarafından oynanan oyunlar ve yöresel sanatçıların verdiği konserle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kırım Türkleri Tebreç Şenliğinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement