Los Angeles`Lı Etnik Rock Grubu Twenty7 Türkiye'de - Son Dakika
Kültür Sanat

Los Angeles`Lı Etnik Rock Grubu Twenty7 Türkiye'de

Los Angeles`Lı Etnik Rock Grubu Twenty7 Türkiye\'de

Twenty7, Haziran ve Temmuz aylarında yeni albümleri `Love is a Game`in tanıtımı için Türkiye`de konserler verecek.

29.05.2013 09:38

Los Angeles`ta yaşayan iki Türk ve bir Amerikalı müzisyenden oluşan etnik rock grubu Twenty7, Haziran ve Temmuz aylarında yeni albümleri `Love is a Game`in tanıtımı için Türkiye`de konserler verecek.

İlk konserlerini 8 Haziran'da Gripin ile birlikte Jolly Joker İstanbul`da gerçekleştirecek grup, vokal ve bass'ta Okan Şarlı, gitarda Murat Arıkan ve davulda David `Daveedo McCullough'dan oluşuyor.

Twenty7; Doors, Led Zeppelin, Oasis gibi grupların sahne aldığı Whisky A Go Go`nun yanı sıra House of Blues, The Viper Room, Hard Rock Café ve The Sattelite gibi Los Angeles`ın efsane mekanlarında konserler verdi.

2012 yılında 60 binden fazla kişinin katıldığı ABD`nin en büyük festivallerinden biri olan Burning Man`de `Burning Man Ödülü` kazanan grup ABD`de de ünlü Türk gruplarıyla turneler yaptı.

Gripin, Mor ve Ötesi grupları ile Amerika turnesi yapan grup San Francisco`dan New York`a pek çok şehirde hayranları ile buluştu. Twenty7, Hollywood`a da göz kırpıyor. Grubun `Second Mind` isimli şarkısı James Franco`nun `About Cherry` filminde kullanıldı.

BİYOGRAFİ

Twenty7, Los Angeles`lı bir etnik-rock müzik grubu. Grup modern rock ile klasik Türk müziği ezgilerini bir arada kullanıyor.

Grup Okan Şarlı ( Bas – Vokal), Murat Arıkan (Gitar) ve David `Daveedo` McCullough (Davul) olmak üzere üç kişiden oluşuyor.

Twenty7, Whisky A Go Go, The Viper Room, The House of Blues ve Hard Rock Café gibi dünyaca ünlü mekanlarda sahne aldı. İngilizce ve Türkçe olarak kendi şarkılarının yanı sıra Barış Manço'nun 'İste Hendek', Alpay`ın 'Yekte' şarkıları gibi klasik Türk rock parçalarını da funk-rock ezgilerle yorumluyor.

Twenty7, 2009`da MTV Türkiye`de yayınlanan ve oyuncu ve sunucu Janset`in de back-vokallerle gruba katıldığı bir performans gerçekleştirdi.

Whisky A Go Go'da sürekli sahne alan grup Sunset Müzik Festivali`nde de yer aldı.

2011 yılında ABD`nin en prestijli müzik dergilerinden Music Connection tarafından 'Yılın En İyi Albüm Anlaşması Olmayan Grubu' seçilen Twenty7; Muse, Queen ve U2 gibi gruplara benzetildi.

2012`de grubun 'Papatya' isimli albümünden ` No Chemical Love` şarkısı `Artist in Music` ödüllerinde `En İyi Indie Rock` şarkısı ödülünü aldı. Aynı albümden `Second Mind` isimli şarkıları ise James Franco ve Heather Graham`in başrollerini üstlendiği `About Cherry` filminde kullanıldı.

ABD'nin 60 binden fazla kişinin katıldığı ünlü sanat ve müzik festivali Burning Man`de 'güzellik, ilham ve mükemmellik' için Burning Man Ödülü'nü alan grup festivalde sahne de aldı.

2012 sonunda Gripin ile birlikte ABD turnesi gerçekleştiren Twenty7; New York, Boston, Washington DC, Los Angeles ve San Francisco'da konserler verdi.

Grup Mart 2013'te Mor ve Ötesi ile birlikte ABD`nin doğu yakasında bilet satışları tükenen konserler gerçekleştirdi.

Mayıs 2013'te çıkardıkları 'Love is a Game' adlı yeni albümleri ile grup ABD`de ilgi çekmekte gecikmedi. Twenty7, bu albümdeki bazı şarkıların film ve televizyonda kullanılması için lisanslama görüşmelerine devam ediyor.

KONSER TAKVİMİ

8 Haziran 2013 – Jolly Joker Konser – Gripin grubu ile birlikte

24 Temmuz 2013 – Hayal Kahvesi Beyoglu

Ekim 2013 – Yeni Türkü ile birlikte ABD turnesi

Nisan 2014 – Gripin ile birlikte ABD turnesi

DİSKOGRAFİ

Mayıs 2013: "Love is a Game" EP Website link

Aralık 2010: "Papatya" EP Website link

Kasım 2008: "Second Mind" and "Alli Turnam" singles Website link

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Los Angeles`Lı Etnik Rock Grubu Twenty7 Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement