Oturdukları Sitede Sanat Galerisi Açtılar - Son Dakika
Kültür Sanat

Oturdukları Sitede Sanat Galerisi Açtılar

Mersin'in Mezitli ilçesinde fotoğraf sanatçısı ve 2 heykeltıraş, eserlerini oturdukları sitede açtıkları sanat galerisinde sergiliyor.

14.07.2017 21:53

Mersin'in Mezitli ilçesinde fotoğraf sanatçısı ve 2 heykeltıraş, eserlerini oturdukları sitede açtıkları sanat galerisinde sergiliyor.

Davuttepe Mahallesi'ndeki Balkaroğlu Sitesi'nde "Caretta Caretta Sanat Galerisi" ismini verdikleri sergide yazar ve fotoğraf sanatçısı Adil Okay "40 şair 40 fotoğraf", eşi Tülin Şahin Okay "Denizin dışa vurdukları" ve Yasemin Arslantaş "Kent Kırıntıları" ismini verdikleri eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Yaklaşık 100 eserin bulunduğu sergide Okay çiftinin kızları Julia Öykü'nün de (12) "Çocuk Düşleri" ismini verdiği 6 resmi yer alıyor.

Heykeltıraş Tülin Şahin Okay, yaptığı açıklamada, site yönetiminden izin alarak giriş katta oluşturdukları galeride ilk sergilerini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sergiyi, "Her yerde sanat" sloganıyla açtıklarını belirten Okay, "Sitedeki bu alanın çok güzel bir sanat galerisi olacağını düşündük. Özellikle bu yaz ortasında, Mersin'de etkinliklerin seyreldiği, insanların sıcaktan bunalıp tatil planı yaptığı ya da evden dışarı çıkamadığı bir zamanda biz bu sergiyi farklı bir mekanda açtık." ifadelerini kullandı.

Heykeltıraş Yasemin Arslantaş da oturdukları sitede sergi açtıklarını anlattı.

Yazar ve fotoğraf sanatçısı Adil Okay da Asya, Afrika ve ABD'ye gerçekleştirdiği seyahatlerde tarihi ve kültürel mirasa sahip kapıların fotoğraflarını çekerek sanatseverlerin beğenisine sunduğunu dile getirdi.

Sergi, bir hafta açık kalacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Oturdukları Sitede Sanat Galerisi Açtılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement