Roma'dan "Tatlı Hayat" Filminin Yıldızına Veda - Son Dakika
Kültür Sanat

Roma'dan "Tatlı Hayat" Filminin Yıldızına Veda

Geçen pazar hayatını kaybeden İsveçli oyuncu Ekberg anısına Trevi Çeşmesi’ne posteri asıldı.

14.01.2015 21:39

İtalyan yönetmen Federico Fellini'nin 1960 yılında çektiği "Tatlı Hayat (La Dolce Vita)" filminin geçen pazar vefat eden İsveçli başrol oyuncusu Anita Ekberg için meşhur olduğu sahnenin çekildiği Trevi Çeşmesi'ne posteri asıldı.

Tedavi gördüğü San Raffaele di Rocca di Papa Kliniğinde geçen pazar, 83 yaşında hayatını kaybeden İsveçli aktris Ekberg için Roma kenti bir jeste imza attı.

"Tatlı Hayat" filminin en çok akılda kalan sahnesinin çekildiği dünyaca ünlü turistik mekan Trevi Çeşmesi'ne üzerinde İtalyanca "Hoşçakal Anita" yazılı, İsveçli yıldızın filmdeki sahnesinden alınmış bir fotoğrafı bulunan poster asıldı. Posterin, büyük restorasyon nedeniyle geçen Haziran'dan bu yana kapalı olan tarihi çeşmenin önyüzündeki iskeleye asıldığı görüldü.

Roma'daki protestan-lüteriyen kilisesinde bugün cenaze töreni yapılan Ekberg'in naaşı krematoryumda yakıldıktan sonra külleri, doğum yeri olan İsveç'in Malmö kentine gönderilecek.

Malmö'de 1931 yılında dünyaya gelen İsveçli oyuncunun, 1950 yılında İsveç'teki güzellik yarışmasında kazandığı birincilik beyaz perdeyle tanışmasının önünü açmıştı. 1960'a kadar 10'u aşkın filmde rol alan Ekberg, esas çıkışını ünlü İtalyan yönetmen Federico Fellini'nin komedi-dram türündeki "Tatlı Hayat" filmiyle yapmıştı. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Roma'dan 'Tatlı Hayat' Filminin Yıldızına Veda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement