19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Politika

19 Eylül Gaziler Günü

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

18.09.2018 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yavuz, mesajında, 19 Eylül tarihinin, Türk milletinin gurur ve şeref kaynağı olan kahraman gazilerin baki hatıralarını canlı tutmak adına 2002 yılından itibaren Gaziler Günü olarak kutlandığını anımsattı.

Vatanı uğruna canları pahasına mücadele eden gazileri hiçbir zaman unutmadığını aktaran Yavuz, şunları kaydetti:

"Millet ve devletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün imkanlarıyla, iftihar kaynağımız olan gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın yanında olacaktır. Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e, Gazilik unvanı ve Mareşal rütbesinin verilişinin 97. yıl dönümünü ile 19 Eylül Gaziler Günü'nü idrak etmenin engin duygusu içindeyiz. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın, necip milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile mümkün olabilmiştir.

Devletimizin ve milletimizin bekası uğruna büyük fedakarlıklar ve üstün gayretler göstererek, şehadet ile birlikte, bir insanın dünyada erişebileceği en yüksek iki makamdan birine erişmiş gazilerimiz, bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, milli birliğimizin ve beraberliğimizin en kıymetli simgeleridir. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız, bayrağımız, milli ve manevi değerlerimiz uğruna şehadete erişmiş olan bütün şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Hayatta olan gazilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement