AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Bolu'da Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Bolu'da Açıklaması

"Türkiye, inanç düşünce ve ibadet özgürlüğü bakımından da belirli noktaya geldi.

18.03.2014 14:35

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, " Türkiye, inanç düşünce ve ibadet özgürlüğü bakımından da belirli noktaya geldi. Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümünde Türkiye, artık o ruha uygun yönetilen ülke haline gelmiştir" dedi.

Partisinin Yeniçağa ilçesindeki seçim irtibat bürosunun açılışında konuşan Şahin, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yılında, Çanakkale Savaşı'nda şehit olanları minnetle andığını söyledi.

Milletlerin tarihinde önemli dönüm noktaları bulunduğunu ifade eden Şahin, tarihçilerin, dünya tarihini önemli ölçüde etkileyen birkaç savaştan birini Çanakkale Savaşı, özelikle de deniz savaşı olarak gördüklerini kaydetti.

"99. yılında Çanakkale geçilmez, gerçeğini tüm dünyaya haykıran kahraman ecdadımızı, Yeniçağa'dan rahmetli minnetle, şükranla anıyoruz" diyen Şahin, şöyle konuştu:

"99. yıl önce neden Çanakkale'de böyle bir savaş yapmak zorunda kalmıştı ecdadımız? Bu topraklarda hep başkalarının gözü olmuştur. Bir insan veya bir topluluk, başka bir insan veya topluluğun zararına iş yapmak istediğinde önce onun ümüğüne, boğazına sarılır. Tarih boyunca da hep bizim boğazlarımıza geldiler. 1915'te, 99 yıl önce dünyanın en güçlü donanması Çanakkale önlerine gelmişti. Teknik olarak biz düşman donanmasına göre biraz zayıftık. Onlar kadar gelişmiş gemilerimiz de yoktu ancak Çanakkale Deniz Muharebesi'nde ecdadımız, o dünya donanmasını mağlup etti. O zafere imzasını atanları bir kez daha şükranla anıyorum, onları asla unutamayız."

"Her hadiseden dersler çıkarmak zorunda değil miyiz?"

Şahin, kazanılan zaferden birtakım dersler çıkarmak gerektiğini kaydetti.

"Ecdadımızı kuru kuru anamayız. Onlara rahmetler dileriz ama her hadiseden dersler çıkarmak zorunda değil miyiz?" diyen Şahin, şöyle devam etti:

"Birtakım sonuçlar çıkaracağız. Teknik gücümüz azdı, onlar kadar güçlü değildik ama nasıl başarmıştık? Neydi bu başarının altında yatan gerçek? Bu gerçeği müttefik donanmasını komuta etmiş İngiliz komutan Hamilton söylüyor. İngiltere'ye dönmüş mağlup donanmanın komutanı olarak İngiliz Kralı diyor ki 'Nasıl başaramadınız? Nasıl yenemediniz? Nasıl geçemediniz Çanakkale Boğazı'nı?' Hamilton diyor ki 'Majesteleri biz Çanakkale'de öylesine askerle çarpıştık ki o asker, namlunun ucuna baktığında cennetteki makamını görüyordu. Namlunun ucundan cennetteki makamını gören askerle çarpıştık, o yüzden mağlup olduk.' İşte, kahraman ecdadımızın vatan sevgisi. Vatan için gerekirse şehit, gazi olmayı en büyük hedef bilme arzusu. İşte bu, başarıyı getirmiştir."

Şehitliklerde Şırnaklı Mehmet'le Edirneli Hüsmen'in, Karslı Hüseyin'le Bolulu Ali'in yan yana yattığını dile getiren Şahin, bu toprağın insanının hangi coğrafyada dünyaya gelmiş olursa olsun, Çanakkale'de bu topraklar için can verdiğini söyledi.

"Birbirimizle didişme lüksümüz yok"

"Onların torunları olarak bizim de bu ülkenin birliği, beraberliği daha da gelişmesi ve kalkınması için birbirimizle didişme lüksümüz yok" değerlendirmesinde bulunan Şahin, şunları dile getirdi:

"Bir ve beraber olarak geleceğe yürüyeceğiz. Bugün Yeniçağa'da, Çanakkale ruhundan bize yansıyan güzelliği görüyorum. Bu toplantıyı AK Parti Yeniçağa Teşkilatı düzenledi ama aramızda, CHP Belediye Başkan adayı kardeşimiz de var. Bu siyasi nezaketi dolayısıyla kendisine teşekkür ediyorum. Tam bu güne yakışan örnek davranıştır. Biz bir ve beraberiz. Bu topraklar için ecdadımız hiçbir ayrım yapmadan, el ele, kol kola mücadele etmiş ve Çanakkale Zaferi'nde başarıya ulaşmıştır. Onlar, 'evlatları ve torunları özgürce yaşasın, inancının gereğini bu topraklarda özgürce yerine getirsin' diye şehit oldu."

Türkiye'de yakın zamana kadar düşünce, inanç ve ibadet özgürlüğünde sıkıntılar yaşandığını aktaran Şahin, inançları gereği başlarını örten kızların üniversitelerin kapısından geri çevrildiğini, mezun olanların ise mezuniyet törenlerinde "başları kapalı" diye diploma alamadığını vurguladı.

Ecdatlarının, başörtüsü takmaları nedeniyle üniversite kapılarından çevrilen, diploma verilmeyen kızlar için şehit ve gazi olduklarına dikkati çeken Şahin, şunları belirtti:

"Çok şükür, Türkiye, şimdi bunları geride bıraktı. İşte, şimdi okullarımızda her öğrencimiz, gencimiz hangi kılıkta olursa olsun, eğitim ve öğretim hakkına sahiptir. Bunu AK Parti iktidarı sağlamıştır. Çanakkale ruhuna uygun davranan, davranmak zorunluluğunu hisseden iktidarımız sağlamıştır. Bir kamu görevlisi hanım kardeşim daha düne kadar başı örtülü şekilde kamu görevini yapamıyordu ama şimdi artık ülkemizde başını inancı gereği örten kardeşim devlet dairesinde o kılıkla kamu hizmeti verebiliyor. Hiçbir manisi yok. 1996 yılından beri parlamentodayım. Refah Partisi Milletvekili olarak parlamentoya girdim. İstanbul'dan bir bayan milletvekili kardeşimiz vardı. Merve Kavakçı. Çocukluğundan beri başını örterdi ama yemin etmek için Meclisin açıldığı gün girdiğinde kıyamet koptu Türkiye'de. Bir siyasi partinin genel başkanı ve milletvekilleri, 'dışarı dışarı' diye dakikalarca onu protesto etti."

Kavakçı'nın yemin edemeden Meclisten dışarı çıkmak zorunda kaldığını hatırlatan Şahin, milletvekilliğinin de sonraki süreçte düşürüldüğünü belirtti.

Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Vatandaşlıktan çıkarıldı. Türkiye, bu sıkıntıları yaşadı. Kahraman ecdadımız, 'Çanakkale'de bunlar yaşansın' diye şehit, gazi olmamıştı ama bunları da düzeltmek onların torunlarının göreviydi. Artık parlamentomuzda 4 tesettürlü bayan milletvekili görev yapıyor. Kürsüye çıkıyor, konuşuyor hatta bir tanesi de komisyon başkanı. Türkiye, inanç, düşünce ve ibadet özgürlüğü bakımından da belirli noktaya geldi. Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümünde Türkiye, artık o ruha uygun yönetilen ülke haline gelmiştir." - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Bolu'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement