Bakan Yıldız: TPO'dan 12 Milyar Dolar Gelir Elde Edildi - Son Dakika
Politika

Bakan Yıldız: TPO'dan 12 Milyar Dolar Gelir Elde Edildi

Bakan Yıldız: TPO\'dan 12 Milyar Dolar Gelir Elde Edildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TPO'dan 12 milyar dolarlık bir gelir elde edildiğini söyledi.

22.03.2014 22:00  Güncelleme: 22:09

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TPO'dan gerek hisselerinden kaynaklanan ve gerekse de yaptığı diğer işlerden 12 milyar dolarlık bir gelir elde edildiğini söyledi.

Bakan Yıldız, Ardahan temasları kapsamında Ardahan- Posof karayolu üzerindeki Bakü-Tiflis- Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı'na ait PT-1 şantiyesini ziyaret etti. Yıldız burada yaptığı açıklamada, "Gürcistan sınırına en yakın yerde, Posof yakınlarındayız. Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattımızın, basınç yükseltici merkezi diye isimlendirelim, oradayız. Şuana kadar BTC Ham Petrol Boru Hattı'nın toplam kapasitesi biliyorsunuz yıllık 50 milyon ton üzerinde çalışıyor. Kerkük- Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattımız 70 milyon ton üzerinde çalışıyor, tam kapasiteleri. Ama bu kapasitelerin tamamı kullanılmıyor. Şuana kadar arkadaşlarımdan aldığım bilgiyle de 1.9 milyar varillik bir taşıma söz konusu oldu. Şuan kurulduğundan bu yana" dedi.

Yıldız, boru hattının yakınlarından TANAP doğalgaz boru hattının da geçeceğini ifade etti. Bakan Yıldız ayrıca, TPO'dan gerek hisselerinden kaynaklanan ve gerekse de yaptığı diğer işlerden 12 milyar dolarlık bir gelir elde edildiğini ifade ederek, 1.8 milyar dolarlık gelirin oluşmasının özellikle Türkiye'nin stratejik olarak yürüttüğü projeler açısından da bir örnek teşkil ettiğini kaydetti. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Yıldız: TPO'dan 12 Milyar Dolar Gelir Elde Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement