Bandırma'ya Santral Kurulmuyor - Son Dakika
Politika

Bandırma'ya Santral Kurulmuyor

Bandırma\'ya Santral Kurulmuyor

Bandırma'ya yapılması planlanan termik santralle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, termik santral projesinden bugün itibariyle vazgeçildiğini söyledi.

07.10.2013 18:45

Bandırma'ya yapılması planlanan termik santralle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, termik santral projesinden bugün itibariyle vazgeçildiğini söyledi.

Bandırma'nın Edincik beldesi sınırları içerisinde yer alan Şirinçavuş köyünde Nurol firması tarafından yapımı planlanan yerli ve ithal kömüre dayalı termik santralle ilgili açıklamalarda bulunan Öztaylan, bunu gazetelerden okuduğunu belirterek, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Belediye Başkanı Sedat Pekel'i tenkit etti. Öztaylan, "Proje bugün saat 15: 30 itibariyle sona erdi" diyerek, muhalefetin kendisine bilgi vermesi halinde birlikte mücadele edeceğini, ancak kendisine haber verilmeden birtakım girişimlerde bulunulduğunu, fakat meselenin yine kendisi tarafından halledildiğini söyledi.

Öztaylan, "Bugün bakanlık ile yaptığım görüşme sonrasında bu proje sona erdi. Kendilerine, 'Benim bölgemi bir dönem eski bakanımız Kemal Unakıtan'ın santral projesi ile şimdi de bu proje ile gündeme getiriyorsunuz. Ben bölgemde bu tür yatırımlar istemiyorum' dedim. Yapılan girişimler neticesinde bu proje iptal edildi. Bu sürecin tamamlanabilmesi için 17 genel müdür ve bakanlığın onayı gerekiyor. Bu hükumet çevreci bir yatırım olmadığı için bu bölgede kendi bakanına izin vermedi, vermez de. Ben bu bölgede çevreye saygılı yatırımlara ve sanayileşmeye karşı değilim, ama çevreci olduğunu iddia eden Bandırma Belediyesi yönetimi geçen ay belediye meclisi gündeminde ağaçlandırma sahası olan bir alanı depolama sahasına çevirdi. Çevrecilik Yalova'dan getirtilen çimlerin serilmesi değildir. Ben Bandırma'ya zerre kadar zararı olacak adamın karşısında dururum" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bandırma'ya Santral Kurulmuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement