CHP İzmir Milletvekili Çam Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İzmir Milletvekili Çam Açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, 2019 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "Kasım 2019'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde partinin ötesinde aday yarışı yapılacak.

26.11.2017 17:14

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, 2019 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "Kasım 2019'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde partinin ötesinde aday yarışı yapılacak." görüşünü belirtti.

Çam, partisinin Konak İlçe Kongresinde, gazetecilere yeni anayasal düzende cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni sistemde birinci turunda her siyasi partinin kendi adayıyla seçime girmesi gerektiğini savunan Çam, şunları kaydetti:

"Birinci turda bütün siyasi partiler kendi adaylarına yüklenmeliler, sandığa taşımalılar ve birinci turda Recep Tayyip Erdoğan seçilmemeli. İkinci turda en yüksek oyu olan ikinci kim ise onun adayın etrafında kilitlenmelidir, desteklenmelidir. Bizim yapmamız gereken budur. Kasım 2019'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde partinin ötesinde aday yarışı yapılacak. Dolayısıyla ikinci turda parti adayı değil, Türkiye'nin adayı olacak. Onun etrafında bir kilitlenme olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İzmir Milletvekili Çam Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement