Egemen Bağış: "Müzik Konusunda Ayrımcılığa Girmemeye Çalışıyorum" - Son Dakika
Politika

Egemen Bağış: "Müzik Konusunda Ayrımcılığa Girmemeye Çalışıyorum"

Egemen Bağış: "Müzik Konusunda Ayrımcılığa Girmemeye Çalışıyorum"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yeni albüm çıkaran Türk Sanat Müziği sanatçısı Umut Akyürek'i kabul etti.

18.09.2013 13:57

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yeni albüm çıkaran Türk Sanat Müziği sanatçısı Umut Akyürek'i kabul etti. Bakan Bağış, müzikte ayrım yapmadığını belirterek, "Müzik konusunda herhangi bir ayrımcılığa girmemeye çalışıyorum" dedi.

Bağış, Türk Sanat Müziği sanatçısı Umut Akyürek'i Ortaköy ofisinde kabul etti. Eşi Oktay Ertuğrul ile birlikte Egemen Bağış'ı ziyaret eden sanatçı Akyürek, yeni çıkan albümünü Bağış'a hediye etti.

Umut Akyürek'i ve ailesini çok takdir ettiğini belirten Bakan Bağış, "Umut sağ olsun bugün yeni çıkan 'Alaturka' adlı cd'sinin ilk kopyasını sayın başbakanımıza iletmek üzere bana teslim etti. Bana da bir tane hediye etti. Çok çok teşekkür ediyorum. Zaten ikisinin de müziklerini çok severek dinliyorum. Bu cd'yi de çok merakla heyecanla dinleyeceğim. Gerçekten ülkelerini çok seven, düzgün bir aile yaşamıyla örnek olmaya çalışan, benim de çok takdir ettiğim dostlarım, arkadaşlarım" diye konuştu.

Müziğin her türlüsünü sevdiğini anlatan Bağış, "Tabi kendi sanat müziğimizin çok ayrı bir yeri var. Bizim kültürümüzü dinlediğimiz zaman kendi benliğimizi bulduğumuz bir müzik dalı. Müzik konusunda herhangi bir ayrımcılığa girmemeye çalışıyorum" dedi.

Farklı dillerde de müzik dinlediğini belirten Bağış, "Çok seyahat ettiğim için özellikle araçta, uçakta, bazen trende yeni akıllı cep telefonların da geniş hafıza marifetini değerlendirerek müzik dinlemeye çalışıyorum" diye konuştu.

Albümü hakkında bilgi veren sanatçı Umut Akyürek ise, "Kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İnşallah takdirlerinizi, beğenilerinizi kazanır. Titizlikle hazırladığımız bir çalışma oldu. İsmi de biraz esprili oldu. Alaturka dedik. Bunu bir seri gibi düşünüyoruz. Bu birincisi, böyle devam edecek. Herkesin eşlik edeceği eserler var" şeklinde konuştu.

Oktay Ertuğrul da eşinin albüm ismini değerlendirdi. Ertuğrul, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sesinin çok güzel olduğunu söylemesi üzerine Egemen Bağış, şunları söyledi: "Başbakanımız Türk Sanat Müziği'ne gerçekten çok düşkündür. Tabi o çok genç yaşta başladığı için makam bilgisi de gerçekten çok iyidir." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Egemen Bağış: 'Müzik Konusunda Ayrımcılığa Girmemeye Çalışıyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement