Eski Bakan Kılıç: "Türkiye'nin Tezleri Artık Ciddi Anlamda Karşılık Bulmaya Başladı" - Son Dakika
Politika

Eski Bakan Kılıç: "Türkiye'nin Tezleri Artık Ciddi Anlamda Karşılık Bulmaya Başladı"

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Türkiye’nin tezleri artık ciddi anlamda karşılık bulmaya başladı ve yükselerek devam ediyor” dedi.

05.12.2017 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, " Türkiye'nin tezleri artık ciddi anlamda karşılık bulmaya başladı ve yükselerek devam ediyor" dedi.

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İngiliz Parlamentosu'nda düzenlenen "Türkiye-ABD İlişkileri: Ebedi ittifak sona mı eriyor?" başlıklı panele katılarak Türkiye-ABD ilişkileri konusunda değerlendirmede bulundu. Başkent Londra'da Avrupalı Türk Demokratlar Birliği İngiltere Şubesi tarafından İskoç Muhafazakar Parti Üyesi Lord Mark Mclnnes'in ev sahipliğinde İngiliz Parlamentosu'nda düzenlenen Türkiye-ABD İlişkileri: Ebedi ittifak sona mı eriyor? başlıklı panelde Eski Bakan Akif Çağatay Kılıç, Türkiye-ABD ilişkileri konusunda değerlendirmede bulundu.

"Türkiye Amerika ilişkileri ele alındı"

Panelin ardından İHA muhabirine değerlendirmede bulunan Kılıç, görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini ifade ederek, "Bu akşam İngiltere Parlementosu'nun Lordlar Kamarası bölümünde verimli olduğunu düşündüğümüz bir görüşme gerçekleştirdik. Burada Türkiye Amerika ilişkileri ele alındı. Türkiye-Amerika ilişkilerinin geleceği görüşmelerini yaparken aynı zamanda Türkiye'nin Avrupa Birliği ile olan ilişkileriyle İngiltere ve Britanya ile olan ilişkileri de masaya yatırıldı. Katılımcılardan da özellikle güzel katkılar geldi. Bu da bizi çok memnun etti. Tabi burada en önemli konuların başında gelen unsurlardan bir tanesi, Türkiye ve ABD arasındaki FETÖ terör örgütünün başı olan kişinin Türkiye'ye iadesi süreci ve aynı zamanda İngiltere'de de bulunan bazı FETÖ terör örgütü mensuplarının en kısa süre içerisinde gerekli işlemlerinin yapılması ile ilgili konudur" şeklinde ifade etti.

"Terör örgütlerine karşı beraberce hareket etmesinin önemi vurgulandı"

Eski Bakan Kılıç, terör örgütlerine müttefiklerin beraberce hareket etmesinin öneminin vurgulandığını belirterek, "İngiltere siyasetinde ve Britanya'da biliyorsunuz ki bugün en çok tartışılan konulardan biri Brexit diye adlandırılan Britanya'nın Avrupa birliğinden çıkış süreci. Bunun üzerine de bazı görüş alışverişlerimiz oldu. Amerika'yla ilişkiler konusunda devam eden süreçte özellikle Suriye konusunda YPG terör silahlandırılması ve silahlandırılmasının durdurulması ile ilgili Amerikan Başkanı Donald Trump'ın yaptığı açıklamaların üzerinde duruldu. Gördüğümüz o ki Türkiye'nin tezleri artık ciddi anlamda karşılık bulmaya başladı ve yükselerek devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu noktada uluslararası siyasette sürekli söylediği gibi bu terör örgütlerine karşı topyekün mücadelenin en önemli unsurları olan müttefiklerin beraberce hareket etmesinin daha da fazla karşılık bulduğu bir konu. Siyasete yakın kişilerin bu konuya daha da yakın olmasını görmüş olmamız bizi mutlu etti. Tabii ki bazı fikir ayrılıklarımız oluyor ama bunları açıkça dile getirerek açık açık konuşarak ve ortak noktalarda geleceğe nasıl yürüyebileceğimiz değerlendirerek geleceğe yürüyüşümüze devam edeceğiz" dedi. - LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Eski Bakan Kılıç: 'Türkiye'nin Tezleri Artık Ciddi Anlamda Karşılık Bulmaya Başladı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement