Kılıçdaroğlu'na Tepkiler Büyüyor - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu'na Tepkiler Büyüyor

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakarete varan sözlerinden dolayı eleştirdiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’de şeref ve namus kavramını ağzına alacak son kişi olduğunu söyledi.

18.01.2016 18:34

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakarete varan sözlerinden dolayı eleştirdiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de şeref ve namus kavramını ağzına alacak son kişi olduğunu söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP kongresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aslında Tayyip Erdoğan'a sahip çıkan millete hakaret ettiğini söyledi.

"TÜRKİYE'DE ŞEREF VE NAMUS KAVRAMINI EN SON AĞZINA ALACAK KİŞİ KILIÇDAROĞLU'DUR"

Herkesin seçim ile işbaşına geldiği siyasi atmosferde Kılıçdaroğlu'nun büyük bir kaset operasyonu ile gündeme geldiğinin altını çizen Bülent Turan, "75 milyon bu ülkede beraber yaşıyoruz, karşılıklı nezaketimizi kollayacak adımlar atmak zorundayız, gördük ki, dünkü tablo Türkiye'de hala siyasi kültürün ne kadar nezaketten uzak olabildiğini, siyasi ahlakın ne kadar dışında olabildiğini gösterdi bize. Öne çıkan hakaretlerden bir tanesi Kılıçdaroğlu'nun ısrarla ifade ettiği şeref ve namus kavramı. Türkiye'de şeref ve namus kavramını en son ağzına alacak kişi Kılıçdaroğlu'dur. Herkesin seçim ve delege ile işbaşına geldiği siyasi atmosferde çok büyük bir kaset operasyonu ile gündeme gelmiştir. Kaset operasyonu ile başa gelen bir insanın siyasi nezaketin çok ötesinde hakaretle beraber şeref ve namus vurgusu yapması akla ziyandır" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU'NUN 'DİKTATÖR' DEMESİ ANCAK BİZİM GÜLMEMİZİ VE ACIMAMIZI SAĞLAYAN BİR İFADEDİR"

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifade ettiği "Diktatör" benzetmesi ve hakaretlerinin aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sahip çıkan millete yönelik olduğunu kaydeden Bülent Turan, "Sayın Cumhurbaşkanımız gençliğinden beri siyasetin içinde hep seçimle göreve gelmiş bir insandır. Atama gibi olan kaset operasyonu ile gelen bir kişinin seçimle gelmiş bir kişiye 'diktatör' demesi ancak bizim gülmemizi ve acımamızı sağlayan bir ifadedir. Sevmedikleri, kızdıkları, hakaret ettikleri Tayyip Erdoğan'ın kendisi değil, sevmedikleri ve hakaret ettikleri yıllardan beri bu milletin Tayyip Beye sahip çıkmasından dolayı milletin kendisidir. Her siyasi yarış içinde muhalefet hep oy artırır, iktidar oylarını düşürür. Türkiye'de bu kötü örnek, kötü siyasi ahlak anlayışı bize gösterdi ki, bu millet devlet ahlakına uzak olan bu insanlara oy vermiyor. Kılıçdaroğlu'nun bu küfürbaz hali, bu siyasi ahlaka aykırı hali bir vatandaş olarak bizi üzmekle beraber bir AK Partili olarak gelecekten bizi gelecekten umutlu hale getiriyor. 4 sene sonraki seçimlerde göreceksiniz şu anki oy oranını aşamayacaktır Kılıçdaroğlu. Dünkü yapılan kongre bize hiçbir ders alınmadığını, devlet adabına uzak tavra da bu millet sahip çıkmayacağını bir daha göstermiştir" şeklinde konuştu.

"GÜRSEL TEKİN İLE ATİLLA TAŞ'IN YARIŞTIĞI, ATİLLA TAŞ'IN DAHA FAZLA OY ALDIĞI KONGRE HALİNE GELDİ"

TCK'nın 299. Maddesine göre Cumhurbaşkanına hakaretin suç olduğunu kaydeden Bülent Turan, şu ifadeleri kullandı; "Savcılar bununla ilgili adım atacaklardır. Teknik olarak savcıların ne yapacağından öte bu millet vicdanında büyük bir infial uyandırdığını düşünüyorum bu son talihsiz olayın. Daha ötesinde CHP kendi delegesinin bu duruma el atması lazım. O kongre umut ve heyecan olması lazımdı. Ama gördük ki, kongre varmış yokmuş belli değil. Gürsel Tekin ile Atilla Taş'ın yarıştığı, Atilla Taş'ın daha fazla oy aldığı kongre haline geldi. Ne umut var, ne heyecan var, ne vizyon var." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu'na Tepkiler Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement