MHP Tokat Milletvekili Doğru Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Tokat Milletvekili Doğru Açıklaması

"Gazzeliler'e İsrail'in yaptığı saldırıları şiddetle kınıyorum"

18.07.2014 11:41

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, İsrail'in Gazzeliler'e yönelik saldırılarını şiddetle kınadığını belirtti.

Doğru, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ramazan'da Gazze'ye acımasızca bombalar, füzeler yağdırıldığını, kadın, çocuk demeden insanların öldüğünü söyledi.

İsrail'in kara harekatını başlattığını ancak bütün dünyanın olup bitenleri seyrettiğini ifade eden Doğru, "Bütün bu olanlar gösteriyor ki batıdaki güç odakları konu Türkler ve Müslümanlar olunca duyarsız kalıyor. Kılını bile kıpırdatmıyor. Bütün insanların ölümlerini seyrediyor" dedi.

Doğru, aynı durumun Irak ve Suriye'deki Türkmenler'e yapılan saldırılarda da görüldüğünü belirtti.

Gazze'de Müslümanlar'ın öldürülmesinin sorumluluğunun bir bölümünün de Türkiye'ye ait olduğunu iddia eden Doğru, "Türkiye olarak Türk ve İslam dünyasına tarihten gelen sorumlulukla sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Gazzeliler'e İsrail'in yaptığı saldırıları şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

Doğru, yaralılara acil şifalar, şehitlere de Allah'tan rahmet dileyerek, zalimlerin, hainlerin, insanlık düşmanlarının zulümlerinin mutlaka bir gün biteceğini ve hakkın galip geleceğini kaydetti.

Uyuşturucuyla mücadele

Madde bağımlılığında Türkiye'nin genç nüfusu ile en fazla etkilenen ülkelerin başında yer aldığını ve uyuşturucu kullanımı yaşının 11'e kadar düştüğünü ifade eden Doğru, bu konuda süratle çeşitli önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Doğru, son zamanlardan toplumun gündemine giren bonzai adlı uyuşturucu maddenin de gençlerin ve çocukların etrafında ölüm tehlikesi gibi kol gezdiğine dikkati çekerek, uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde acilen gençler ve ergenler için "Yaşam Becerileri Eğitimi" programı yapılması, madde bağımlılığı suçlarıyla ilgili ihtisas mahkemeleri oluşturulması gerektiğini kaydetti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Tokat Milletvekili Doğru Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement