Eleşkirt'te Oy Kullanmayan Köylüleri Kaymakam İkna Etti - Son Dakika
Politika

Eleşkirt'te Oy Kullanmayan Köylüleri Kaymakam İkna Etti

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde oy kullanmak istemeyen bir köyün sakinlerini kaymakam ikna ederek, sandık başına gitmelerini sağladı.

30.03.2014 16:15  Güncelleme: 16:37

Eleşkirt ilçesinde oy kullanmak istemeyen bir köyün sakinlerini kaymakam ikna ederek, sandık başına gitmelerini sağladı.

İlçeye 16 kilometre uzaklıkta bulunan Alagün köyü sakinleri, köylerine köprü yapılmadığı iddiasıyla sandığa gitmeme kararı aldı.

Eleşkirt Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, bunun üzerine Alagün'e giderek, köy muhtarı İbrahim Bayram ve vatandaşlarla görüşerek, oy kullanmaları için ikna etti.

Zaderoğlu, oy kullanmayı kabul eden vatandaşlara teşekkür ederek buradan ayrıldı.

Köydeki 115 seçmen daha sonra sandığa giderek oy kullandı.

Köy muhtarı İbrahim Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vali Mehmet Tekinarslan'ın kendilerini telefonla arayarak, isteklerinin yerine gelmesi için ellerinden geleni yapacağını söylediğini ifade etti.

Taleplerinin yerine gelmemesi dolayısıyla oy kullanmama kararı aldıklarını anlatan Bayram, "Köyümüzün köprüsü var ama uzakta. Biz yaklaşık 30 kilometrelik bir yol katettikten sonra arazilerimize ulaşıyoruz. İstediğimiz yerde köprü olsa 2 kilometreye düşüyor. Biz devletimizden köprü istiyoruz. Vali ve kaymakam ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. İnşallah köprümüz yapılır. Biz devlet büyüklerimize inanıyor ve güveniyoruz" dedi. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Eleşkirt'te Oy Kullanmayan Köylüleri Kaymakam İkna Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement