Kazakistan'da 3. Uluslararası Ekonomi, Finans ve Enerji Kongresi Başladı - Son Dakika
Sektörel

Kazakistan'da 3. Uluslararası Ekonomi, Finans ve Enerji Kongresi Başladı

Kazakistan'ın Almatı şehrinde "Reel ve Finansal Sektöründe Jeopolitik Değişimleri Anlamak" konulu 3. Uluslararası Ekonomi, Finans ve Enerji Kongresi başladı.

17.04.2018 10:31

Kazakistan'ın Almatı şehrinde "Reel ve Finansal Sektöründe Jeopolitik Değişimleri Anlamak" konulu 3. Uluslararası Ekonomi, Finans ve Enerji Kongresi başladı.

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk Kazak Üniversitesi tarafından düzenlenen "Reel ve Finansal Sektöründe Jeopolitik Değişimleri Anlamak" konulu 3. Uluslararası Ekonomi, Finans ve Enerji Kongresi'nin açılışına Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, 2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar, Almatı Başkonsolosu Oğuz Kaan Köksal, Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar'ın yanı sıra Türkiye, Kazakistan ve Kırgızistan'dan akademisyenler katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Yıldız, Türk dünyasının ilk Nobel ödülü sahibi Sancar'ı Kazakistan'da ağırlamaktan onur duyduğunu dile getirerek kongrenin başarıyla geçmesini diledi.

9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Şimşek'in koordine edeceği kongrede Orta Asya ülkelerinde finansal gelişme ve iş döngüsü, bölge bankacılığı, merkez bankacılığında yeni zorluklar, para siyaseti, sermaye piyasalarında yatırımcı koruma, jeopolitik değişim ve onun piyasalara etkisi, Orta Asya ve Avrasya'da ekonomik bölgeselleşme gibi konular ele alınacak. Kongre 18 Nisan'a kadar devam edecek.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Sektörel Kazakistan'da 3. Uluslararası Ekonomi, Finans ve Enerji Kongresi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement