BBP Eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu: - Son Dakika
Spor

BBP Eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu:

Büyük Birlik Partisi (BBP) Eski Genel Başkanı ve Sivas Bağımsız Milletvekili Adayı Muhsin Yazıcıoğlu, Terörizmle Anladığı Dilden Mücadele Edilmesi Gerektiğini Söyledi.

21.06.2007 14:55

Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı ve Sivas bağımsız milletvekili adayı Muhsin Yazıcıoğlu, terörizmle anladığı dilden mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

BBP İstanbul İl Teşkilatı'nda yönetici olan Erzincanlı iş adamı Önder Ünlüer'e ait et entegre tesisinin açılışına katılmak üzere Erzincan'a gelen BBP eski Genel Başkanı ve Sivas bağımsız milletvekili adayı Muhsin Yazıcıoğlu, havaalanındaki karşılama töreninin ardından BBP İl Başkanlığı'na geçerek, burada bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin seçimlere giderken her gün şehit cenazesi kaldırma durumuna geldiğini söyleyen Yazıcıoğlu, "Terör bir anda patlama yaptı. Vatan topraklarımız mayın tarlasına

dönüştürüldü. Her gün kahpe saldırılarla ve kahpe tuzaklarla vatan evlatlarımızı şehit veriyoruz. Şimdi sormak istiyorum; devletimizin istihbarat örgütü ne yapar? Neden biz terörle mücadeleyi kendi vatan topraklarımızda yaparız? Neden vatan topraklarına döşenen mayınlar tespit edilemez? Bu mayınları Türkiye'ye getirenler, döşeyenler, parasını verenler, imal edenler ortaya çıkartılmaz?" dedi.

Türkiye'de terörle mücadelenin yanlış bir yöntemle sürdürüldüğünü ve bundan dolayı da daha fazla can kaybı olduğunu savunan Yazıcıoğlu, "Terörle mücadelenin özel bir yasası olması gerekir. Terörle mücadele için özel anti terör timlerinin kurulması gerekir. Halkın tümüyle psikolojik savaşa hazır hale getirilmesini, Kürt'ü, Türkmen'i, Alevi'si, Sünni'siyle bu ülkenin evlatlarının terör karşısında tam birlik içerisine girmesini sağlamak, terörle mücadele için olmazsa olmaz şartlardan birisidir. Ardından

elbette bölgeler arası kalkınmışlık farkını giderecek, göçü önleyecek, ülkemizin her köşesinde toprakların işlendiği, üretimin arttığı, insanların iş, aş bulabildiği bir ortamın sağlanması terör örgütünün insan kaynakları olarak kullandığı kişilerin istismarının ortadan kaldırılması, terörle mücadelenin olmazsa olmazlarından bir diğeridir" diye konuştu.

Teröre karşı anladığı dilden mücadele verilmesi gerektiğini vurgulayan Muhsin Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece ülke sınırları içerisinde değil, ülke sınırları dışında da bu mücadele verilecek. Terör örgütüne lojistik destek sağlayan, silah temin eden, onlara barınma imkanı veren, onların kaçakçılık yapmasına göz yuman dünyanın neresinde bir çete, örgüt, devlet varsa onu da terör kapsamı içine almak, terör örgütüyle mücadele ettiğimiz gibi mücadele etmek zorundayız. Bunun başka türlüsü olmaz. Amerika, kendi kıtasının güvenliğini eğer Afgan mağaralarında ve bağımsız Irak topraklarını işgal ederek sağlıyorsa

ve kendi topraklarında yapacağı bir mücadeleyi sınır dışında yapıyorsa neden Türkiye sınırlarının dışında terörle mücadeleyi gerektiği gibi yapmaz. Bunu ben anlayamıyorum. Bana kimse anlatamaz. Bu mücadele bu tarzla yapılmazsa terörün kökünün kazınması kesinlikle mümkün değildir".

Konuşmasında partisinin seçimlere neden katılmadığına ve cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yaşanan olaylara da değinen Yazıcıoğlu, iş adamı Önder Ünlüer'in sahibi olduğu tesislerin açılışının ardından karayoluyla Trabzon'a, oradan da Ankara'ya döneceğini ifade etti.

(İS-AA-CC-ÖK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor BBP Eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement