Cebel-i Tarık'ı Yüzerek Geçen İlk Türk - Son Dakika
Spor

Cebel-i Tarık'ı Yüzerek Geçen İlk Türk

Cebel-i Tarık\'ı Yüzerek Geçen İlk Türk

Milli yüzücü Emre Seven, 4 saat 23 dakika uğraştı ve Cebel-i Tarık Boğazı'nı yüzerek geçen ilk Türk oldu.

04.06.2012 11:36  Güncelleme: 11:46

Daha önce Yunan Adaları, İstanbul Boğazı, Manş Denizi gibi pek çok yerde yüzme ve rekor denemeleri olan Milli yüzücü Emre Seven, Cebel-i Tarık Boğazı'nı yüzerek geçen ilk Türk yüzücü oldu. Seven, İspanya'nın en güneybatı ucundaki Tarifa Kasabası'ndan, Fas sahillerine uzanan 20 kilometrelik hedefine, 4 saat 23 dakika gibi çok iyi bir derece ile ulaşmayı başardı.

Atlantik Okyanusu'nun, Akdeniz'in içine doğru akan soğuk su akıntıları, Emre Seven'in 20 kilometrelik bu mesafeyi 24 kilometre yüzmesine sebep oldu. Su sıcaklığının bu mevsimde 16 derece olduğu Cebel-i Tarık Kanalı'nda Emre Seven gibi boğazı geçmek için randevu alan ABD ve diğer 7 ülkeden birçok yüzücünün, azgın dalgalar ve soğuk su yüzünden yarışı terk etmek zorunda kaldıkları belirtildi.

Emre Seven'i bu geçişe, 11 Dünya Rekoru sahibi emekli SAT Astsubay Namık Ekin hazırladı ve pilotluğunu yaptı. Ayrıca bu denemede, İspanyol ve Fas sahil güvenlik ekipleri de kurallar gereği eşlik etti. Emre Seven, önümüzdeki aylarda daha büyük sürprizleri olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Cebel-i Tarık'ı Yüzerek Geçen İlk Türk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement