Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Finaline Doğru - Son Dakika
Spor

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Finaline Doğru

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Finaline Doğru

Anadolu Efes Antrenörü Angelou: "Yarın erkekler Türkiye Kupası finalinde son derece zevkli ve çekişmeli bir karşılaşma olacağını düşünüyorum" Pınar Karşıyaka Antrenörü Sarıca: "Rakibimize saygı duyuyoruz ama kimseden de çekinmiyoruz"

08.02.2014 16:09

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası finalinde yarın karşı karşıya gelecek Pınar Karşıyaka ve Anadolu Efes takımlarının antrenörleri ve oyuncuları maç öncesinde basın toplantısında bir araya geldi.

Anadolu Efes Antrenörü Vangelis Angelou, finale kalmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek son derece ilginç bir kupa geçirdiklerini söyledi. Öncelikle Beşiktaş İntegral Forex, daha sonra Galatasaray Live Hospital karşısında oynadıkları maçlarla öz güvenlerini artırdıklarını ifade eden Angelou, özellikle hücumda etkili bir takım olan Pınar Karşıyaka ile final maçında karşılaşacak olmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Angelou, Pınar Karşıyaka'nın dünkü yarı final maçında Fenerbahçe karşısında sadece hücumda değil savunmada da son derece iyi bir performans sergilediğini belirterek, "Yarın erkekler Türkiye Kupası finalinde son derece zevkli ve çekişmeli bir karşılaşma olacağını düşünüyorum. Basketbol severlere güzel bir karşılaşma izleteceğimize inanıyorum" dedi.

Bir gazetecinin, Semih Erden'in sağlık durumuna ilişkin sorusu üzerine de Angelou, Semih Erden'in takımın önemli ve temel bir parçası olduğunu belirterek, "Son derece iyi bir oyuncu ve onun performansına takım olarak ihtiyacımız var. Bir ay önce tıbbi kontrollerden geçti. Şu anda da özel antrenörlerle çalışıyor ve hızlı bir şekilde toparlanmasını bekliyoruz. Takımla Ankara'ya da geldi. Üç hafta içinde yavaş yavaş toparlanma süreci oldu. Tam karar verilmedi ama yarın kadroda yer alabilir" diye konuştu.

Angelou, Semih Erden'in oynadığı maçlarda potaya direkt gitme şansı bulduklarına değinerek "Basketbol satranca benziyor. Bazen farklı hamleler yapmak durumundasınız. Elinizdeki oyuncularla ilgili en iyi kararı vermek durumundasınız. Burada en önemli şey takım birlikteliği, biz de bunu yakaladık. İyi bir durumdayız"  ifadelerini kullandı.

Oyuncu Doğuş Balbay da çeyrek final maçında tehlikeli bir takıma karşı oynadıklarını, kupayı adım adım ele aldıklarını kaydederek şöyle konuştu:

"Defansa odaklanıp 40 dakika boyunca konsantremizi yüksek tutup oyunda inişler çıkışlar olacağını bilerek o maçı galibiyetle kapattık. Galatasaray maçının da ne kadar zorlu geçeceğini biliyorduk. İkinci yarıda toparlandık oyundan düşmediğimizi gösterdik takım olarak. Bu şekilde finale yükseldik. Pınar Karşıyaka ile güzel bir maç olacak. Bizim aynı mantaliteyi koruyup 40 dakika boyunca öncelikle defansımızda diğer takıma kolay basketler attırmamak istiyoruz. Çok tehlikeli bir takım çok büyük silahları var ve takım olarak oynuyorlar. O yüzden biz de çizgimizi koruyup skora bakmadan 40 dakika boyunca elimizden geleni yapacağız. Güzel bir mücadele olacak."

Takım Menajeri Alper Yılmaz ise Anadolu Efes olarak her sezon başında Türkiye Kupası ve şampiyonluk hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, "Bu hedefte ilerledik ve kupada final oynayacağız. Umuyorum güzel bir maç olur ve kazanan biz oluruz. Umarım hak edenin kazandığı bir maç olur. İyi oynayıp kazanmak istiyoruz. Sahayı pazar günü biraz daha kalabalık görmek istiyoruz. Efes'i destekleyen herkesi bekliyoruz" dedi.

Pınar Karşıyaka tarafı

Pınar Karşıyaka Antrenörü Ufuk Sarıca da finale çıkmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, 10 kupanın 4'ünü oyuncuyken 1'ini de yardımcı antrenörken kaldırdığını vurguladı. Anadolu Efes'in çok değerli bir kulüp olduğunu anlatan Sarıca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rakibimiz, her sene şampiyonluk hedefiyle yola çıkan bir takım. Karşısında biz 2005'te bir final oynamışız. Onun dışında da kulüp olarak 5. finalimizi oynayacağız. Kendimize açıkçası güvenimiz sezon başından beri tam. Biz iyi bir ekibiz. Her gün aynı mücadeleyi ve inancı ortaya koyarak bunu sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Bu kupaya bir tutkumuz ve büyük bir hayalimiz var. Buraya gelirken ben oyuncularımıza pazar günü dönecek şekilde yanınıza eşyanızı alın dedim. Bunu başardık. Şimdi bu hayale kavuşmak için önümüzde 40 dakika var. Rakibimize saygı duyuyoruz ama kimseden de çekinmiyoruz. Yükselen bir grafiğimiz var. Hücumda iyi bir ekibiz. Defansımız da çok iyi. Sahada oyuncuların isimleri hiçbir kupayı, maçı kazanamaz sonuçta oyuncuların isimlerinin karşısındaki performanslar belirleyici unsurdur. Elimizden gelenin en iyisini yaparak o kupayı almak istiyoruz."

Sarıca, yeni transfer Cevat Williams'ın takıma geç katılmasına rağmen çok konsantre olarak çıktığına işaret ederek, "Hem takım onu çok çabuk içine sindirdi. Bu takımın karakterinden ve oyuncularımızın karakterinden kaynaklanıyor. Kendisi direkt Ankara'ya geldi. İşin içine girmek istiyor. İki gün içinde elinden geleni yapıyor. Bizim diğer oyuncularımız gibi katkı veriyor. İnşallah yarın da ondan da katkı alacağız" değerlendirmesinde bulundu.

İnanç Koç ise yarın doğum günü olduğunu ifade ederek takım arkadaşlarından, kupayı kazanmak için ellerinden geleni yapmalarını istedi. Takım olarak çok büyük işler yapmaya aday olduklarını anlatan Koç, "Kupanın yüzde 50 sapından tuttuk. Anadolu Efes'in de kendine has avantajları olduğunu düşünüyorum ama bizim avantajlarımız burada biraz daha öne çıkacak. En büyük etken taraftarımız olacak. Yarın güzel bir atmosfer olacak. Kupayla birlikte İzmir'e döneceğiz" diye konuştu.

Genel Menajer Selim Çınar da yarın Pınar Karşıyaka taraftarlarının tribünleri dolduracağına dikkati çekerek "Herkes çok heyecanlı. Biz kupaya ve şampiyonluğa açız. Arkamızda gerek taraftar gerek yönetimin desteğiyle inşallah bu defa bu susuzluğu gidermek istiyoruz. Bu işi burada bitirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Finaline Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement