Uluslararası Gelibolu Gençlik Tenis Turnuvası, Melbourne'da Başladı - Son Dakika
Spor

Uluslararası Gelibolu Gençlik Tenis Turnuvası, Melbourne'da Başladı

Avustralya'da bu yıl 7'ncisi düzenlenen şampiyonaya 120 tenisçi katılıyor.

23.04.2014 13:12

7. Uluslararası Gelibolu Gençlik Tenis Turnuvası, Avustralya'nın Melbourne kentinde başladı.

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın düzenlendiği Melbourne Olimpik Park'taki toprak kortlarda gerçekleşen turnuvada, 120 genç tenisçi mücadele ediyor. Turnuva, 27 Nisan Pazar günkü final maçlarıyla sona erecek.

Tenis Avustralya, Victoria Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Cumhuriyeti Melbourne Başkonsolosluğu ve Gelibolu Gençlik Tenis Turnuvası Direktörü Ümit Oraloğlu'nun desteğiyle düzenlenen şampiyonaya, bu yıl Türkiye'den tenisçi katılmadı.

Geçen yıl Türkiye Okul Sporları Federasyonu ile Avustralya'da düzenlenen Dünya Liselerarası Tenis Şampiyonası'na katılmak üzere Avustralya'da bulunan Türk tenisçiler turnuvada yer almış, İpek Soylu turnuva tarihinde ilk kez teklerde ve Müge Topsel ile çift kadınlarda şampiyon olmuştu.

Turnuvaya destek veren Melbourne Başkonsolosu Seyit Apak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonun Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın yapıldığı yerde düzenlenmesinin önemine dikkati çekti. Başkonsolos Apak, "ANZAC çerçevesinde düzenlenen ve gençlere yönelik bir faaliyet olan turnuva iki ülke arasındaki ilişkilere farklı bir zenginlik katıyor. Toplumumuzun spor yoluyla ANZAC teması çerçevesinde bu etkinliğe katılması ilişkileri pekiştiriyor" diye konuştu.

Öte yandan, Uluslararası Gelibolu Gençlik Tenis Turnuvası kapsamında turnuvayı izlemeye gelenlere, Çanakkale Savaşı ve Türkiye-Avustralya arasındaki ilişkiler hakkında bilgiler de veriliyor. - Victoria

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Uluslararası Gelibolu Gençlik Tenis Turnuvası, Melbourne'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement