Apple Elektrikli Araba Üretimine Ne Zaman Başlayacak? - Son Dakika
Teknoloji

Apple Elektrikli Araba Üretimine Ne Zaman Başlayacak?

Apple Elektrikli Araba Üretimine Ne Zaman Başlayacak?

Cupertino merkezli şirketin yeni hedefleri belli oldu.

20.02.2015 10:47
Hasan Uğur Nayır - -

Her ne kadar iOS cihazlar gündemde olsa da, Apple sessiz ve derin şekilde diğer projeleri üstünde çalışıyor. Bunlardan birisi de son günlerin konuşulan konularından biri olan Apple'ın otomobili. Bloomberg'in taptaze raporuna göre Apple, 2020'de elektrikli aracının üretimine başlamayı planlıyor. Kaynaklar Apple'ın arabanın 5 sene içinde hazır olması için çalışanlarına baskı yaptığını da söyledi.


Cupertino'lu şirket araba konusunda agresif bir politika izliyor. Bunun en büyük sebebi ise Tesla ve General Motors ile olan rekabet. Son gelişmelere göre Tesla ve GM, 2017'de tek şarjla 200 milden daha fazla gidebilen modellerini çıkarmaya niyetli. Bu durum için Apple daha fazla geç kalmak istemiyor.


Geçtiğimiz hafta Apple'ın "Project Titan" isimli arabasıyla alakalı planlar ortaya çıkmıştı, The Wall Street Journal tarafından gündeme taşınmıştı. Bloomberg'e göre araba üzerinde 200 kadar çalışan var. Son birkaç aydır Apple; Tesla, Ford, GM, A123 Systems, MIT Motorsports, Ogin, Autoliv, Concept Systems ve General Dynamics gibi şirketlerde çalışanları seçti.


Her şeye rağmen rapor, Wall Street Journal'ın ilk raporu gibi araba konusundaki ilerlemede Apple'ın farklı bir karar verebileceğini de belirtiyor. Apple her zaman ürünlerinde üretimden önce farklı birkaç prototip geliştirip deneyerek ilerliyor.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple Elektrikli Araba Üretimine Ne Zaman Başlayacak? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement