Appstore Yavaş Büyüyor, Çok Kazanıyor - Son Dakika
Teknoloji

Appstore Yavaş Büyüyor, Çok Kazanıyor

Appstore Yavaş Büyüyor, Çok Kazanıyor

Mobil uygulama mağazalarındaki rekabet ilginç sonuçları ortaya koymaya devam ediyor.

15.08.2013 08:30  Güncelleme: 08:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mobil uygulama mağazalarındaki rekabet ilginç sonuçları ortaya koymaya devam ediyor. Google Play Store ile Apple AppStore arasındaki son durumu yazımızda değerlendirdik.

Mobil uygulama mağazalarının en fazla kullanıcıya hitap eden iki ismi olan AppStore ve Play Store, kullanıcı kitleleri ile olduğu kadar ulaştıkları rakamlar ile de şaşırtıcı sonuçlara imza atıyor. App Annie tarafından birkaç hafta önce açıklanan Google Play Store'dan daha fazla indirme yapıldığı, AppStore'un ise daha çok kazandığı haberinin ardından bu kez Distimo ilginç sonuçlar yayınladı.

Son 6 aylık dönemin baz alındığı sonuçlara göre Google Play Store gelirlerinde %67 gibi bir büyümeye ulaşıldığı ortaya çıkıyor. Sadece geçen ay %11'lik bir genişleme elde edilmiş. AppStore ise şimdilik Google Play Store'un iki katı bir gelir elde etse de bu durum ilerleyen süreçte değişecek gibi görünüyor.

Altı aylık dönemde sadece %15 artış gösteren AppStore gelirleri, Haziran – Temmuz döneminde %3 artmış. Ortalama kazanç tablosuna baktığımızda ise toplamda en çok ücretli uygulamanın satıldığı ülkeler ABD, Japınya ve Kore olurken, bu ilk üç isimden ABD'de yüzdesel olarak en çok kazan AppStore, Japonya'da çok küçük bir fark ile AppStore, Güney Kore'de ise 6 katlık bir fark ile Google Play Store olmuş.

Kaynak: Scroll.com.tr

Son Dakika Teknoloji Appstore Yavaş Büyüyor, Çok Kazanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement