Blood Sport: Siz Vuruldukça Kanınızı Emen Oyun Aparatı - Son Dakika
Teknoloji

Blood Sport: Siz Vuruldukça Kanınızı Emen Oyun Aparatı

Blood Sport: Siz Vuruldukça Kanınızı Emen Oyun Aparatı

Bir FPS oyunu oynarken her vurulduğunuzda damarınızdan kan çeken bir aksesuara ne dersiniz?

23.11.2014 20:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir FPS oyunu oynarken her vurulduğunuzda damarınızdan kan çeken bir aksesuara ne dersiniz? Ama Blood Sport isimli bu sistem yasal kan bağışı için kullanılacak.

Bir oyun etkinliğine gittiğinizi düşünün. Bir oyun konsolunun karşısına oturuyorsunuz ve yanınıza bir hemşire geliyor, kolunuzu sıyırıp damarınızı buluyor. Damara bir iğne batırıyor ve tüpünü de bir bilgisayara bağlıyor. Konsolda FPS oynamaya başlıyorsunuz. Vurulduğunuz anda cihaz damarınızdan kan çekmeye başlıyor. Yaşadıklarınız kötü bir rüya mı, yoksa oyuncuları kan bağışı kampanyasına yönlendirmek için müthiş bir fikir mi?

"Brand & Grotesque" isimli bir firmanın böyle çok ilginç bir fikri var. Daha önce de çeşitli ilginç projeler ile gerçek hayat ile sanal hayatı biraraya getirmeye çalışmış bu firma. Ama "Blood Sport" isimli bir cihaz gerçekten de çok uçuk bir konsept. Oynadığınız FPS oyununda her vurulduğunuzda elinizdeki kumanda titrer ya, işte Blood Sport cihazı size takılıyken o titremeyi algılayınca damardan kan çekmeye başlıyor. Başlamadan önce yaş, boy, ağırlık, düzenli ilaç kullanımı ve geçirdiğiniz hastalıklar gibi önemli bilgileri veriyorsunuz. Bir Arduino mini bilgisayara bağlı sistem de sizden ne kadar kan çekildiğini kontrol ediyor, böylece kaldırabileceğinizden fazla kan alınmıyor.

Blood Sport isimli aparat piyasada satılmak için tasarlanmamış. Sistemin tasarımcıları asıl amaçlarının, oyuncuların kan bağışı kampanyalarına ilginç ama ciddi bir şekilde katkıda bulunmaları olduğunu açıklıyor. Firma bu sistemi ABD çapında çeşitli oyun etkinliklerinde kullanacak ve tıbbi hijyenik standartlara uygun şekilde toplanan kan, çeşitli ihtiyaç olan kan bankalarına verilecek.

Eğer bu ilginç amaç için yardım etmek isterseniz ABD'ye gitmenize gerek yok, gerekli tıbbi malzemeşerin alınması, Blood Sport sisteminin kurulması ve ABD çapında etkinliklere gidebilmesi için açılan Kickstarter kampanyasına bağış yaparak da destek olabilirsiniz.

Eğer yeni çıkan Call of Duty: Advanced Warfare türünde FPS oyunlarda başarılı değilseniz, sizi bu cihaza bağlanma konusunda tekrar düşünmeye davet ediyoruz.

The post Blood Sport: Siz Vuruldukça Kanınızı Emen Oyun Aparatı appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Blood Sport: Siz Vuruldukça Kanınızı Emen Oyun Aparatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement