Bu Antivirüsler Pc'ler İçin Değil! - Son Dakika
Teknoloji

Bu Antivirüsler Pc'ler İçin Değil!

Bu Antivirüsler Pc\'ler İçin Değil!

Artık En İyi Antivirüs Hangisi Haberlerini Yaparken 2 Kere Düşünmemiz Gerekecek...

04.11.2010 18:08

Mac'lerin tüketiciyi kendisine çekmesindeki bir etken de virüssüz olmalarıydı. Ancak geçtiğimiz haftalarda sizlere Mac'lerin de artık nasıl virüs ve saldırı tehlikesi altında olduğunu açıklamıştık. Bu tehlikeyi gören firmalardan iki tanesi daha Mac için anti-virüs programı geliştirdi.

Bu yılın başlarında çıkan Panda Security ve BitDefender'dan sonra, Sophos ve ESET de Mac'ler için anti-virüs yazılımını piyasaya çıkarıyor. Sophos'un anti-virüs yazılımı bedava ve virüs, trojan ve worm'ların can düşmanı olmak için tasarlanmış.

ESET'in Mac'ler için çıkaracağı antivirüs yazılımının ise, Windows için olan ESET NOD32 Antivirüs 4'ün Mac sürümü olması bekleniyor. Birbirlerine oldukça benzemesi beklenen güvenlik programının da Windows'dakinde olduğu gibi, bir yıllık kayıt sistemiyle kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Mac'lerin tüketici arasında daha popüler olmasından sonra, hacker'ların da daha fazla dikkatini çekmeye başladı. Şu an Mac için özel bir anti-virüs programı satın almak için erken olsa da, bikraç ay sonra da çok geç olabilir.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Bu Antivirüsler Pc'ler İçin Değil! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement