Dünyanın İlk Dikey Ormanı Bosco Verticale Tamamlandı - Son Dakika
Teknoloji

Dünyanın İlk Dikey Ormanı Bosco Verticale Tamamlandı

Dünyanın İlk Dikey Ormanı Bosco Verticale Tamamlandı

İtalyan mimar Stefano Boeri'nin eseri olan dünyanın ilk dikey orman konseptli yapısı olan Bosco Verticale bu hafta tamamlandı.

27.10.2014 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalyan mimar Stefano Boeri'nin eseri olan dünyanın ilk dikey orman konseptli yapısı olan Bosco Verticale bu hafta tamamlandı.

Kuzey İtalya'nın hava kitrliliği ile ünlü şehirlerinden Milan'ın tarihle dolu silüetine, şimdi de bir orman eklenmiş durumda. 1.3 milyon kişinin yaşadığı şehirde kurulumu biten dünyanın ilk dikey ormanı olarak nitelendirilen "Bosco Verticale", bu hafta sonu itibarı ile tamamlanmış durumda. Bu yapı Milan'a 10,000 metrekarelik yeşil alan kazandırmış durumda.

Bosco Verticale üzerinde 21,000 adet büyümekte olan yeşil bitki ve ağaç bulunuyor. Bu proje şehir için birer akciğer gibi görülmekte, çünkü bölgedeki karbondioksiti çekecek, ısınmayı ve ses kirliliğini azaltacak, ayrıca tabii ki oksijen üretecek ve çevresine yayacak. 2.5 milyar Dolar'a mal olan dikey orman konseptinde 800 ağaç, 4,000 çalılık, 15,000 minik çimenlik, sarmaşık ve bitki bulunuyor.

Yapıda çevre koruması maksimum seviyede tutulmuş mesela enerji üretimi ve su dağıtımı için güneş enerjisi kullanılıyor. Ayrıca su arıtma ve yeniden dolaşıma sokma sistemi de mevcut. Biri 80 metre, diğeri 111 metre yüksekliğindeki kulelerde tabii ki evler, ofisler ve dükkanlar da bulunuyor.

Mimar Stefano Boeri şimdi benzer bir projeyi Çin'de tekrarlamayı planlıyor.

The post Dünyanın İlk Dikey Ormanı Bosco Verticale Tamamlandı appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Dünyanın İlk Dikey Ormanı Bosco Verticale Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement