Google'dan El Titremesini Dengeleyen Liftware Kaşık - Son Dakika
Teknoloji

Google'dan El Titremesini Dengeleyen Liftware Kaşık

Google\'dan El Titremesini Dengeleyen Liftware Kaşık

Parkinson benzeri hastalıklarda görülen el titremesini dengelemek için tasarlanmış Liftware cihazı, Google'ın desteği ile piyasaya çıktı.

25.11.2014 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Parkinson benzeri hastalıklarda görülen el titremesini dengelemek için tasarlanmış Liftware cihazı, Google'ın desteği ile piyasaya çıktı.

Google firması sağlık sektörüne olan yatırımlarına devam ediyor. Teknoloji liderinden en son gördüklerimiz arasında bulut ortamında bir DNA kod bankası olan Google Genomics ve kanser hücrelerini tespit edebilcek bir nanoteknoloji projesi de bulunuyor. Firmanın Eylül ayında satın aldığı Lift Labs isimli küçük bir şirket, el titremesini dengeleyen bir kaşık tasarlamış.

Liftware ismindeki bu cihaz sapında bulundurduğu sensörler, çok yönlü hareket sağlayan motor ve karışık hesaplama algoritması sayesinde, elde oluşan titremeleri dengeleyecek bir çözüm getiriyor. Parkinson hastalığı benzeri veya genel yaşlıklıktan kaynaklanan titreme sonucunda kaşık gibi nesnelerin kullanımı çok zorlaşıyor. İşte Liftware tam da buna çözüm getirmek için düşünülmüş. Liftware cihazının uç kısmı değiştirilerek kaşık, çatal, anahtar gibi farklı aparatlar takılabiliyor.

Dünya üzerinde el titremesi veya Parkinson hastalığından muzdarip 10 milyondan fazla insan olduğu biliniyor. Bunlardan biri de Google'ın kurucularından Sergey Brin'in annesi. Brin'in kendisi de ileride Parkinson hastalığından etkilenmesini sağlayacak bir gen yapısına sahip. Bu yüzden Parkinson hastalığının tedavisi için şimdiye kadar 50 milyon Dolar bağış yapmış.

Google satın aldıktan sonra, firmasını Mountain View'daki Google X laboratuarlarına taşıyan Lift Labs kurucularından Anupam Pathak, buraya gelmenin ufkunu açtığını söylüyor. Böylece Liftware ile başlayan bu teknolojiyi farklı alanlarda da kullanabilmek için araştırmalarına devam eden ekip, Google'ın gelecekte meydana getireceği bilimsel devrimlere katkıda bulunabilecek.

The post Google'dan El Titremesini Dengeleyen Liftware Kaşık appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Google'dan El Titremesini Dengeleyen Liftware Kaşık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement