Üniversitelilerin "Atlas"I ABD'den Dereceyle Döndü - Son Dakika
Teknoloji

Üniversitelilerin "Atlas"I ABD'den Dereceyle Döndü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Hava aracı prototipi "Atlas"ın uçuş detayları Proje danışmanı AÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Karakoç'un röportajı Takım Kaptanı Gürol Top'un röportajı Madalyadan detaylar - Anadolu Üniversitesinden bir grup öğrencinin ürettiği insansız hava aracı prototipi "Atlas", ABD'de gerçekleştirilen yarışmasında 3'üncü oldu Proje Danışmanı Prof. Dr. Karakoç: "İnsansız hava araçları güvenlik ve afet alanlarında yoğun olarak kullanılıyor.

28.04.2016 20:02

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Hava aracı prototipi "Atlas"ın uçuş detayları

Proje danışmanı AÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Karakoç'un röportajı

Takım Kaptanı Gürol Top'un röportajı

Madalyadan detaylar - Anadolu Üniversitesinden bir grup öğrencinin ürettiği insansız hava aracı prototipi "Atlas", ABD'de gerçekleştirilen yarışmasında 3'üncü oldu

Proje Danışmanı Prof. Dr. Karakoç:

"İnsansız hava araçları güvenlik ve afet alanlarında yoğun olarak kullanılıyor. Biz de Türkiye'de yeni nesilleri yetiştirmek için gayret ediyoruz"

Anadolu Üniversitesi (AÜ) öğrencilerinin oluşturduğu "Anatolia Aero Desing" takımının ürettiği insansız hava aracı prototipi "Atlas", 22-24 Nisan'da ABD'de gerçekleştirilen yarışmada 3'üncülük elde etti.

Proje danışmanı AÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Karakoç, AA muhabirine, ABD'deki yarışmada önemli derece elde ederek Türkiye'ye döndüklerini söyledi.

Yarışmaya çeşitli ülkelerden 75 takımın katıldığını belirten Prof. Dr. Karakoç, şunları kaydetti:

"Bu yarışmalarda bildiğim kadarıyla ilk üçe giren ilk Türk takımı olduk. Çok başarılı bir uçuş gerçekleştirdik. İyi bir başarı elde ettik. Bundan sonraki hedefimiz özellikle genç arkadaşların havacılığı öğrenmesi, biz de hava aracı tasarımında dünyanın ileri ülkelerindeki benzer donanımlarla bu tasarımları gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. İnsansız hava araçları güvenlik ve afet alanlarında yoğun olarak kullanılıyor. Biz de Türkiye'de yeni nesilleri yetiştirmek için gayret ediyoruz."

Takım kaptanı AÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Gövde ve Bakımı bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Gürol Top ise üniversite bünyesinde insansız hava araçları ürettiklerini ve yarışlara katıldıklarını bildirdi.

Bu yıl yapılan yarışmada takım tarihinin en iyi derecesini aldıklarını ifade eden Top, "Gerçekten önemli bir yarışmada önemli bir derece aldık. 3 farklı alanda 3 madalya ile döndük. Genel klasmanda ise 3'üncü olduk. Bize destek veren üniversitemize çok teşekkür ediyoruz. Yarışmada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettik." dedi.

Atlas

Üniversite öğrencileri tarafından geliştirilen, 550 gram ağırlığa, 133 santimetre kanat açıklığına ve 113 santimetre gövde uzunluğuna sahip "Atlas", 15 santimetre çap ve 40 santimetre uzunluğunda bir kutuya rahatlıkla sığabiliyor.

Kutusundan çıkarıldıktan birkaç dakika sonra uçuşa hazır hale gelen "Atlas"ın, ağırlığının yaklaşık 4 katını kaldırabilme özelliği bulunuyor.

Üniversitelilerin "Atlas"I ABD\'den Dereceyle Döndü
Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji Üniversitelilerin 'Atlas'I ABD'den Dereceyle Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement