Yeni İşletim Sistemi Huawei Os Kuruluyor - Son Dakika
Teknoloji

Yeni İşletim Sistemi Huawei Os Kuruluyor

Yeni İşletim Sistemi Huawei Os Kuruluyor

Son zamanlarda hızlı bir yükselişe geçen Huawei şu anda dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi konumuna erişmesiyle birlikte kendi işletim sistemleri olacak Huawei OS 'u kurmayı planlıyorlar.

24.06.2016 14:48

Son zamanlarda hızlı bir yükselişe geçen Huawei şu anda dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi konumuna erişmesiyle birlikte kendi işletim sistemleri olacak Huawei OS 'u kurmayı planlıyorlar.

Geçtiğimiz günlerde yine büyük firmalardan olan Samsung'da işletim sistemi değiştirme kararı aldıktan sonra bir büyük adım da Huawei'den geldi. IDC'nin verilerine göre şu anda dünyanın en büyük üçüncü büyük telefon üreticisi olan Huawei uzun yıllar boyunca Android işletim sistemini kullandığı akıllı telefonlarını piyasaya sürdü.

Android işletim sistemi üzerine entegre edilmiş olan EMUI arayüzü üzerinde de yoğun çalışmalarda bulunan Huawei görünüşe göre bu arayüzü bir adım ileriye taşımak istiyor.

Huawei çalışanları arasında iOS 1'i geliştiren kişilerinden birinin de bulunduğu eski Apple çalışanı Abagail Brody'nin de olduğu şirket kendi işletim sistemlerini üretmek için kolları sıvadı.

Gelen bilgiler doğrultusunda henüz ilk aşamasında olan yeni işletim sisteminin ne zaman tamamlanacağı ile ilgili kesin bir bilgi bulunmamakta. Huawei bu işletim sistemini yüksek ihtimalle gelecek zamanlarda herhangi bir sebepten dolayı Android'den ayrılmak istediği zaman devreye geçirmek için hazır halde bekletecek.

Berkay Eke/

Kaynak: Technosfer

Son Dakika Teknoloji Yeni İşletim Sistemi Huawei Os Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement