11. Cumhurbaşkanı Gül'ün Kayseri Ziyareti - Son Dakika
Yerel

11. Cumhurbaşkanı Gül'ün Kayseri Ziyareti

Çarşı esnafını ziyaret eden Gül, pastırma kesti, kıymalı pide ve üzüm yedi Gül: "Bizim protokol yemeklerine benzemez ama onlardan daha lezzetlidir.

19.09.2014 15:39

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresinin tamamlanmasının ardından ilk kez geldiği memleketi Kayseri'de esnaf ziyaretinde bulundu.

Gül, cuma namazını tarihi Hunat Cami'nde kıldıktan sonra vatandaşların sevgi gösterileri arasında 27 Mayıs Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti.

Pastırma ve sucuk satışı yapan bir dükkana giren Gül, burada kestiği pastırmaları hem kendisi yedi hem de basın mensuplarına ikram etti. Gül dükkandan çıkarken ikram edilen ayranı içti.

Vatandaşların yoğun sevgi gösterisinde bulunduğu Gül'e girdiği beyaz eşya mağazasında da kıymalı pide ve üzüm ikram edildi. Beraberindeki heyetle birlikte içerisine maydanoz koyarak yediği kıymalı pideyi çok beğendiğini ifade eden Gül, "Bizim protokol yemeklerine benzemez ama onlardan daha lezzetlidir. Bu tatları özlemişiz. Çok güzel" diye konuştu.

Daha sonra girdiği bir baharatçıda Gül'e halk arasında "kedi bacağı" olarak da bilinen cevizli sucuk ile fındık ikram edildi. Esnafla bir süre sohbet eden Gül, ikramları geri çevirmedi.

Kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla da konuşan Gül, daha sonra esnaf ziyaretini sonlandırdı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün Kayseri Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement