11. İzmir Öykü Günleri Başlıyor - Son Dakika
Yerel

11. İzmir Öykü Günleri Başlıyor

11. İzmir Öykü Günleri Başlıyor

Konak Belediyesi'nin miras olarak aldığı ve son 4 yılda geliştirdiği, ulusal ve uluslararası boyuta ulaştırmayı planladığı 11.Öykü Günleri Türkiye'nin bu alandaki en değerli ve kapsamlı edebiyat etkinlikleri arasında yer alıyor.5-6 Nisan...

03.04.2013 14:33

Konak Belediyesi'nin miras olarak aldığı ve son 4 yılda geliştirdiği, ulusal ve uluslararası boyuta ulaştırmayı planladığı 11. Öykü Günleri Türkiye'nin bu alandaki en değerli ve kapsamlı edebiyat etkinlikleri arasında yer alıyor.

5-6 Nisan tarihleri arasında Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi Avni Anıl Sahnesi'nde sevilen yazarları okurlarıyla buluşturacak olan etkinliğin onur konuğu ise öykü, roman, senaryo yazarı, çevirmen, yönetmen Selim İleri.

Toplumların aydınlık bir geleceğe, ancak kültür ve sanat ışığında ilerlediğini dile getiren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, kültür ve sanatla buluşmanın gelecekle buluşmak olduğunu söyledi. Tartan sözlerine şöyle devam etti:

"Aslında hepimizin bir öyküsü var. Bu buluşma basit bir entelektüel buluşması değil. Bu etkinlikle kentin öyküsü de geleceğe taşınacak. İzmir, Öykü Günleri'yle kendi öyküsünü yazan bir kent oldu. İzmir'in İzmirlilerin daha çok öyküsü yazılan bir kent olmasını arzu ediyorum. Öykü Günleri'nin ulusal ve uluslararası boyuta ulaştıracak bir çalışma hedefliyoruz, tıpkı 'Uluslararası Şiir Festivali' etkinliğimiz gibi. Bu yıl onur konuğumuz Selim İleri de etkinliğe büyük değer katacak." Başkan Tartan, Selim İleri'nin 'Son Sayı' isimli öyküsün librettosunun hazırlandığını ve Selim İleri'ye büyük sürpriz olacağını kaydetti.

BU YIL KİMLER VAR?

5-6 Nisan tarihlerinde İzmir'in edebiyat nabzını tutacak olan 11'inci İzmir Öykü Günleri'nde Türkiye'nin usta kalemleri ile genç kalemleri ağırlanacak. Etkinliğe ayrı bir renk katacak olan buluşmalar Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve sanat Merkezi'nde gerçekleşecek. Etkinliğe; onur konuğu Selim İleri'nin yanı sıra Doğan Hızlan, Nermin Bezmen, Ahmet Ümit, Ayşe Sarısayın, Ahmet Büke, Hasan Özkılıç, Hakan Günday, Akif Kurtuluş, Şeyhmuz Diken, Behçet Çelik, Çetin Yiğenoğlu, Buket Aşçı, Esra Yalazan, Sibel Oral gibi pek çok konuk edebiyatseverlerle buluşacak.

Konak Belediyesi geçtiğimiz yıllarda da edebiyat dünyasından Füruzan, Muzaffer İzgü, Tarık Dursun K., Pınar Kür, Adalet Ağaoğlu, Adnan Özyalçıner, Leyla Erbil, Tahsin Yücel gibi değerli isimleri onur konuğu olarak ağırladı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 11. İzmir Öykü Günleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement