14 Mart Tıp Bayramı Mesajları - Son Dakika
Yerel

14 Mart Tıp Bayramı Mesajları

14 Mart Tıp Bayramı Mesajları

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ''önce insan'' anlayışının benimsendiği günümüzde sağlıklı bir hayatın, insanların vazgeçemeyeceği en temel hak olduğunu belirtti.

13.03.2014 15:07

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, "önce insan" anlayışının benimsendiği günümüzde sağlıklı bir hayatın, insanların vazgeçemeyeceği en temel hak olduğunu belirtti.

Vali Lekesiz, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, ülkemizde çağdaş anlamda ilk tıp okulunun açıldığı tarih olan 14 Mart gününün, 1919 yılından bu yana Tıp Bayramı olarak kutlandığını belirtti.

Etkin ve kaliteli bir sağlık sisteminin, nitelikli, modern bir toplumun en önemli şartı olduğunu vurgulayan Lekesiz, doktorların, fedakarlıkları ve meslek aşkları sayesinde insanların hayat kalitesini yükseltmede en kutsal ve zor bir görevi icra ettiğini bildirdi.

Lekesiz, insan sağlığının korunması ve mevcut sağlık sorunlarının giderilmesinin tüm insanlığın ve tüm toplumların ortak hedefi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu anlamda bireylerin, sağlıklı bir hayat sürebilmeleri, her türlü hastalıktan korunmaları ve ihtiyaç duyulduğunda sağlık hizmetlerine kolayca ulaşarak gerekli tedavilerinin yapılması, gelişmişliğin en önemli göstergelerinden biri kabul edilmektedir. Bu çerçevede ilimiz genelinde yapılan sağlık yatırımları ile dünya standartlarında modern sağlık kuruluşları ve çağın gereklerine göre yetişmiş sağlık çalışanları ile her türlü şart altında vatandaşlarımıza kaliteli sağlık hizmetleri vermenin gayreti içerisindeyiz. İlimiz genelinde herkese eşit ve kaliteli sağlık hizmeti felsefesi ve yüksek bir özveri ile ilimiz genelinde hizmet veren başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın ve ailelerinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı içtenlikle kutlar, sağlık ve esenlik dolu günler dilerim."

Antakya Belediye Başkanı Savaş'ın mesajı

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş da mesajında kimliği ve mesleğiyle başarısını ispat eden doktorların ve sağlık çalışanlarının, fedakarlıkları ve meslek aşkları sayesinde, insanların yaşam kalitesini yükseltmede ve bu yaşam kalitesini sağlıklı bir şekilde sürdürmede kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirtti.

Savaş, toplum olarak, hayat kalitesini düşüren hastalıklara karşı her gün yankı bulan gelişmelerle ve yeniliklerle mücadele eden tıp bilimine ve camiasına hiç şüphesiz çok şey borçlu olunduğunu ifade ederek, hekim ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

- CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz'ın mesajı

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ise yayımladığı mesajda, insan haklarının korunması ve halkın daha sağlıklı bir yaşam sürdürmesi için hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sergiledikleri özverili çalışmaların her türlü övgü ve takdire layık olduğunu belirterek hekim ve sağlık çalışanlarının gününü kutladı. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 14 Mart Tıp Bayramı Mesajları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement