2011'de 650 Sokak Hayvanı Sıcak Yuvaya Kavuştu - Son Dakika
Yerel

2011'de 650 Sokak Hayvanı Sıcak Yuvaya Kavuştu

2011\'de 650 Sokak Hayvanı Sıcak Yuvaya Kavuştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sahipsiz sokak hayvanları için başlattığı sahiplendirme projesi 2011 yılında da devam etti.

09.01.2012 11:41

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sahipsiz sokak hayvanları için başlattığı sahiplendirme projesi 2011 yılında da devam etti. Çalışma ile Kartepe ve Gebze ilçelerindeki geçici bakım merkezlerinde her türlü bakımı yapılan sokak hayvanlarından bu sene içinde 650'si sahiplendirildi. Böylece doğaya bırakılmak zorunda kalan hayvanlar sıcak bir yuvaya kavuşmuş oldu.

Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik tedavi, aşılama ve kısırlaştırma çalışmalarını sürdürürken bir süre sonra doğaya bırakılan hayvanları da ücretsiz olarak sahiplendirme çalışmalarını yürütüyor. 2008

Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen hizmet ile hem sokak hayvanlarının güvenli bir yaşam sürmesi sağlandı hem de vatandaşların ihtiyacı ekonomik bir şekilde karşılandı. Gebze ve İzmit'te bulunan merkezlerin ayda 200-250 kişi arasında ziyaret edilmesi ise vatandaşların ilgisini ortaya koydu.

Vatandaşlar istedikleri hayvanları gönül rahatlığıyla Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı merkezlerden sahiplenebiliyor. Sahiplenmek isteyen vatandaşlar evlerinde oturarak dahi kedi ya da köpek beğenip alabiliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi resmi sitesi www.kocaeli.bel.tr adresinin ana sayfasında oluşturulan 'Yuva Arayan Hayvanlar' linkinden sahip olmak istenilen hayvanın özelliklerini görüp beğenme şansı elde edebiliyor.

Hem sokak hayvanlarının güvenli bir yaşam sürmesinin sağlandığı hem de vatandaşların ihtiyacının karşılandığı uygulamadan yararlanmak için 365 12 99 numaralı hattan bilgi alınabiliyor. 16 yaş dolduran herkesin yararlanabildiği hizmetten vatandaşlar hiçbir ücret alınmadan sahiplendirme yapılabiliyor. Kısırlaştırılmış ve aşıları yapılmış olarak teslim edilen hayvanların bundan sonraki tüm aşıları da Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2011'de 650 Sokak Hayvanı Sıcak Yuvaya Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement