24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

Ankara Valisi Kılıçlar: "Ülkemizin, dünyanın güçlü ve saygın devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paydalarından biri olan fedakar ve cefakar öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesi ile istikbali daha da aydınlık olacaktır"

23.11.2014 18:15

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Türkiye'nin dünyanın güçlü ve saygın devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paydalarından öğretmenlerin tutuşturduğu eğitim meşalesiyle istikbalin daha da aydınlık olacağını belirtti.

Kılıçlar, Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Bir milletin gelişmişlik düzeyini, varlığını ve bekasını belirleyen en önemli unsurların başında beşeri gücünün geldiğini bildiren Kılıçlar, nitelikli insan yetiştiren toplumların maddi yükselişi ve manevi yücelişinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

"Devletleri yapan da yıkan da muallimlerdir" ifadesini kullanan Vali Kılıçlar, mesajında şunları kaydetti:

"Muallime değer verildiği, muallimin hürmet gördüğü ülkede, insanlar mutlu ve erdemlidir. Muallimin, zelil olduğu, mesleğinin hor görüldüğü milletler düşmüştür, alçalmıştır ve şüphe yok ki bedbahttır diyen bir mütefekkirimizin de ifade ettiği gibi ülkemiz, gelecekteki hedeflerine, dünyadaki değişime kayıtsız kalmayan, kendini yenileyen, genç nesilleri, şanlı geçmişimizden aldıkları feyizle bugünün şartlarına göre değil, yarının şartlarına göre hazırlayabilecek öğretmenlerle ulaşacaktır. Ülkemizin, dünyanın güçlü ve saygın devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paydalarından biri olan fedakar ve cefakar öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesi ile istikbali daha da aydınlık olacaktır."

Geleceğin mimarı olacak öğretmenlerin gününü kutlayan Kılıçlar, Cumhuriyetin kurucusu, başöğretmen Atatürk ile ebediyete intikal eden öğretmenleri de rahmetle andığını bildirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement