Manisa'da 3. Hemşehri Dernekleri Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

Manisa'da 3. Hemşehri Dernekleri Festivali Başladı

Manisa\'da 3. Hemşehri Dernekleri Festivali Başladı

Manisa Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği ve Manisa'daki 25 hemşehri derneğinin katıldığı 3. Hemşehri Dernekleri Festivali başladı.

14.10.2014 09:55  Güncelleme: 10:56

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Manisa'daki 25 hemşehri derneğinin katıldığı 3. hemşehri Dernekleri Festivali başladı.

Bu yıl 3. kez düzenlenen festival kapsamında, yöresel kıyafetler giyen dernek üyeleri Mehteran Takımı eşliğinde Ulupark'tan Cumhuriyet Meydanına kortej yürüyüşü yaptı. Yürüyüşe Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Cumhuriyet Meydanında konuşma yapan Cengiz Ergün, birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye'ye örnek olacak bir festival gerçekleştirdiklerini belirterek, "İnsanın doğduğu yer değil, doyduğu yer önemlidir. Hangi ilden gelirsek gelelim, nereli olursak olalım, Türkiye'de aynı topraklarda, aynı çatı içinde yaşıyoruz. Biz bu topraklarda kardeşiz. Bu birlikteliği, kardeşliği doğusu, batısı, Kürt'ü, ve Türk'ü ile nasıl koruduysak, bugün de asla bozulmayacağını gösteriyoruz" dile konuştu.

Cumhuriyet meydanında derneklerin tanıtımlarının yapıldığı stantlar, başkan Ergün'ün kurdeleyi kesmesiyle ziyarete açıldı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'da 3. Hemşehri Dernekleri Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement