Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Sultandağı ilçesinde Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinin okunduğu yarışma düzenlendi

06.12.2013 17:10

Sultandağı ilçesinde Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinin okunduğu yarışma düzenlendi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sultandağı İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen şiir okuma yarışmasına, Sultandağı Anadolu Lisesi, Yunus Emre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Halil İbrahim Özsoy Sağlık Meslek Lisesi ve İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı.

Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinin okunduğu yarışmada, öğrencilerin şiirleri okurken kılık kıyafetleri, jest ve mimikleri kullanmaları, şiirin temasının kavranması, yorum, heyecan kontrolü ve sahne hakimiyetleri jüri üyeleri tarafından değerlendirildi.

Yarışmada, Sultandağı Anadolu Lisesi Öğrencisi Remziye Beyza Yaşar, birinciliği elde etti. Şiir yarışması birincisi Yaşar, Afyonkarahisar'da düzenlenecek "şiir okuma yarışması"nda Sultandağı'nı temsil edecek.

-"Sultandağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Okur, atandı"-

Sultandağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Mustafa Okur, atandı.

Sultandağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Gökmen Şan'ın Çay ilçesine tayin olmasının ardından boşalan Sultandağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Yunus Emre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcılığı ve Sultandağı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevlerini yürüten Mustafa Okur, atandı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitiren Okur, Sultandağı İmam Hatip Lisesi, Yunus Emre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

"Afyonkarahisar Öğrenci Meclis Başkanı Eren, oldu"

Afyonkarahisar öğrenci meclisi başkanlık seçiminde 8 oy alan Sandıklı Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi Selma Eren, Afyonkarahisar Öğrenci Meclisi Başkanı oldu.

Afyonkarahisar merkezden 3 öğrenci temsilcisi ve 17 ilçeden katılan ilçe temsilcileriyle birlikte toplam 20 öğrenci meclis temsilcisinin katıldığı seçimde 8 temsilcinin oyunu alan ve en yakın rakibine 3 oy fark atan Selma Eren, Afyonkarahisar Öğrenci Meclisi Başkanı oldu.

Eren, 23 Nisan da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleştirilecek olan öğrenci meclisi toplantısında Afyonkarahisar'ı temsil edecek.

Afyonkarahisar Öğrenci Meclisi Başkanı Eren, seçim sonrası yaptığı açıklamada, kendisini destekleyen herkese teşekkür ettiğini belirterek, "23 Nisan da Türkiye TBMM'de yapılacak olan öğrenci meclisinde Afyonkarahisar'ımızı en güzel şekilde temsil edeceğim. Ayrıca 23 Nisan da Ankara da toplanacak olan öğrenci meclisinde de meclis başkanlığına adayım" dedi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement