Ağrılı Çiftçi, Sürüsünde Dağ Keçisi Besliyor - Son Dakika
Yerel

Ağrılı Çiftçi, Sürüsünde Dağ Keçisi Besliyor

Ağrı'da yaşayan bir çiftçi, sürüsünde iki dağ keçisi besliyor.

14.09.2014 11:06

Ağrı'da yaşayan bir çiftçi, sürüsünde iki dağ keçisi besliyor.

Taşlıçay ilçesine bağlı Tanyolu köyünde çiftçilik yapan 58 yaşındaki Ali Artan, bir yıl önce arkadaşından aldığı 2 dağ keçisini sürüsüne kattı.

Yaklaşık 200 koyun ve keçinin bulunduğu sürüye kısa sürede uyum sağlayan dağ keçileri, diğer küçükbaş hayvanlar gibi meralarda otluyor.

Sürü sahibi Ali Artan, yaptığı açıklamada, dağ keçilerinin sürüyle uyum problemi yaşamadığını, henüz yavru olan keçilerin boyunun yaklaşık bir metreye ulaşacağını söyledi.

Artan, keçilerin büyüdükleri zaman çok verimli olduğuna değinerek, "İki sene sonra yavru yapabilecekler, üstelik bir dönemde 3 yavru yapacaklar. Bu keçilerin diğer keçilerden farkı ise daha iri olmaları ve daha çok süt vermeleri. Dağ keçileri sürünün içinde daha güvende. Geçmiş yıllarda bu bölgede çok dağ keçisi vardı. Fakat bilinçsizce avlananlar yüzünden şimdi neredeyse yok denecek kadar az kaldı. Yüksek kayalıklarda çeşit çeşit dağ keçileri görürdük ama artık yoklar" dedi.

Artan, köye gelen insanların keçileri gördüğünde şaşırdığını, birçok kişinin de keçilerle fotoğraf çektirdiğini ifade etti. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağrılı Çiftçi, Sürüsünde Dağ Keçisi Besliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement