Ahilik Haftası Bu Yıl 81 İlde Kutlanacak - Son Dakika
Yerel

Ahilik Haftası Bu Yıl 81 İlde Kutlanacak

Kırşehir TSO Başkanı Ekicioğlu, Ankara'da yapılan Ahilik Haftası Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, bu yıl Ahilik kutlamalarının Kırşehir merkezli olarak 81 ilde yapılmasının kararlaştırıldığını belirtti.

18.04.2014 12:44

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, bu yıl Ahilik Haftası'nın Kırşehir merkezli olarak 81 ilde kutlanmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Ekicioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının öncülüğünde oluşturulan Ahilik Haftası Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu toplantısının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Ankara'daki Sosyal Tesisleri'nde yapıldığını ifade etti.

Kurulda Kırşehir'in yerel yöneticileri, Ahi Evran Üniversitesi Ahilik Araştırma ve Uygulama Merkezi, Bakanlık ve ilgili kurumlardan yetkililerin yer aldığını belirten Ekicioğlu, TOBB'un yönetmeliğinde yapılacak değişiklikle bu yıl Türkiye genelindeki ticaret ve sanayi odalarının da Ahilik kutlamalarında aktif görev alacağını vurguladı.

Ahiliğin yine Kırşehir merkezli olarak kutlanacağını dile getiren Ekicioğlu, şöyle konuştu:

"Kutlamaların ulusal boyuta daha iyi bir şekilde taşınabilmesi için bir adım daha atıldı. Bizim de arzumuz bu idi. Ahilik Külliyesi Projesi ile önce Kırşehir'de bunun altyapısını en iyi şekilde oluşturmak, sonra da ulusal boyutta çalışmaları hızlandırmaktı. Bu altyapı da oluşuyor. Bundan sonra Ahilik Haftası Kutlamaları Kırşehir merkez olmak koşuluyla 81 ilde kutlanacak."

Kutlamaları Bakanlığın öncülüğündeki Kurulun organize edeceğini anlatan Ekicioğlu,"Kutlamaların sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için 81 ilde Bakanlık tarafından komiteler kurulacak. Oralara da bütçeden katkı sunulacak. Ama esas ana merkezi Kırşehir olacak. TOBB'un yönetmelik değişikliği ile birlikte Ahiliğin Türkiye'de gelişmesi, dünyaya örnek olması, esnaf ve sanatkarları örgütlemesi, tüccar ve sanayicimizin gelişmesine nasıl bir katkı sunduğu gibi konuları iyi bir şekilde anlatabilmek bir adım atılmış olacak. Yönetmelik değişikliği yakında yayımlanacak" dedi. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ahilik Haftası Bu Yıl 81 İlde Kutlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement