Ahlat'ta Darbe Karşıtı Askerlere Destek - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta Darbe Karşıtı Askerlere Destek

Ahlat\'ta Darbe Karşıtı Askerlere Destek

Bitlis’in Ahlat ilçesinde askeri kalkışmaya karşı tepkiler devam ederken, düzenlenen demokrasi yürüyüşünde askerlik şubesi önünde duran onlarca vatandaş "en büyük asker bizim asker" sloganları attı.

20.07.2016 11:12

Bitlis'in Ahlat ilçesinde askeri kalkışmaya karşı tepkiler devam ederken, düzenlenen demokrasi yürüyüşünde askerlik şubesi önünde duran onlarca vatandaş "en büyük asker bizim asker" sloganları attı.

Ahlat ilçesinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi. Yatsı namazı çıkışında Erkizan Mahallesinde bulunan Ulu Cami önünde toplanan onlarca vatandaş, Selçuklu Mahallesi'nde bulunan meydana kadar ellerindeki Türk bayrakları ile yürüdü. Vatandaşlar meydanda FETÖ aleyhine sık sık slogan attı. Toplanan kalabalık daha sonra hep birlikte İstiklal Marşı okudu.

Ardından toplanan kalabalığa seslenen AK Parti Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanglay, Cumhurbaşkanı 'meydanları terk edin' söyleyene kadar meydanlarda kalacaklarını söyledi. Tanglay, "Çok değerli Ahlatlılar, şunu bilmenizi isteriz ki bu olay partinin olayı değil. AK Parti'nin davası değil. Bu ümmet davasıdır. Bu Müslümanların davasıdır. Onun için siz bunlara sahip çıkıyorsunuz ya Allah sizlerden binlerce defa razı olsun. Değerli Ahlatlılar şunu bilmenizi isteriz ki, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci bir emrine kadar meydanları boş bırakmayacağız. Askerimize yine biz sahip çıkacağız. Özellikle olayın oluş tarihinden ve saatinden itibaren üstün gayretlerinden dolayı tüm emniyet teşkilatına teşekkür ediyoruz. Bu davanın öncüsü olan halka binlerce defa teşekkür ediyorum. Bu dava Allah'ın davasıdır. Bunun sahibi de Allah'tır. Rabbim yolumuzu, bahtımı açık etsin. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Sizleri Allah'a emanet ediyorum" dedi.

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise, "Sayın il başkanım, ilçe başkanım ve teşkilatları ile kıymetli MHP İlçe Başkanı, CHP İlçe Başkanı, Saadet Partisi İlçe Başkanı ve diğer siyasi partilerden olan kardeşlerimiz varsa, ey Kubbet-ül İslam'ın evlatları sizi selamlıyorum. İnanıyorum ki bu bayrağı Sultan Alpaslan'ın kaldırdığı gibi kaldırıyorsunuz. Selahattin Eyyubi'nin kaldırdığı gibi kaldırıyorsunuz. Kafkas Kartalı Şamil'in kaldırdığı gibi kaldırıyorsunuz. Bilin ki o tevhit sancağını bugün kaldırdığınız gibi huzuru mahşerde ya Rab, biz o şerefsizlerle beraber değildik. Safımız İslam'ın safıydı, Allah yoluydu diyoruz" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta Darbe Karşıtı Askerlere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement