AK Parti Çanakkale Milletvekili Turan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Çanakkale Milletvekili Turan Açıklaması

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "HDP barajı geçtiğinde pilav dağıtarak kutlayanların Homeros Bilim ve Sanat Ödülü'nü Can Dündar'a vermesi anlaşılırdır" dedi.

08.08.2015 10:32

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "HDP barajı geçtiğinde pilav dağıtarak kutlayanların Homeros Bilim ve Sanat Ödülü'nü Can Dündar'a vermesi anlaşılırdır" dedi.

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın 7 Haziran'daki seçimlerin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda HDP'nin barajı geçmesi nedeniyle pilav dağıttığını hatırlattı.

Troia Festivali kapsamında Homeros Bilim, Kültür ve Sanat Ödülü'nün ise bu yıl Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verileceğini öğrendiklerini ifade eden Turan, şöyle konuştu:

"Çanakkale tarih, kültür ve edebiyatını temsil etmek iddiasında olan ödülün, adı geçen şahsa verilmesi Çanakkale'ye yakışmayan bir seçim olmuştur. Can Dündar operasyonel ve tetikçi gazeteciliğin son dönemdeki mihverlerinden biridir. Selefinin haksız bir şekilde işine son verilmesi sayesinde onun koltuğuna oturmuş, Gazetesini İslamofobi'nin uç karakolu haline getirmiştir. Yaptığı mesnetsiz ve yalan haberlerle, attığı iftiralarla milletimizin ve memleketimizin birliğine ve dirliğine kastetme amacında olduğunu aşikar etmiştir."

"Can Dündar'ın gazeteci olarak değil, bir yalancı olarak bile zerre kadar değeri yoktur" diyen Turan, "Bırakınız itibar etmeyi, ciddiye bile alınmaması gereken bu kişiye ödül verilmesi, siyasi körlüğün ve fanatizmin ulaştığı noktayı göstermesi bakımından ibret vericidir. Çanakkale halkı bu gerçeği ve ödül verenlerin niyetlerini en doğru şekilde takdir edecektir. HDP barajı geçtiğinde pilav dağıtarak kutlayanların Homeros Bilim, Kültür ve Sanat Ödülü'nü Can Dündar'a vermesi anlaşılırdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Çanakkale Milletvekili Turan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement