Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Sahnede - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Sahnede

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyaz Sahne tiyatro topluluğu tarafından sahnelenen “İmparatorluk kuranlar” oyunu büyük beğeni topladı.

18.02.2014 16:47

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyaz Sahne tiyatro topluluğu tarafından sahnelenen "İmparatorluk kuranlar" oyunu büyük beğeni topladı.

Boris Vian'ın yazdığı Mahsum Kardaş'ın yönettiği "İmparatorluk Kuranlar" oyunu Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda sahnelendi. Topluluğu, farkındalık yaratmak ve özgür düşünceyi açığa çıkartmak için 2012 yılında kurulduklarını söyleyen Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyaz Sahne Tiyatro Topluluğu Akademik Danışmanı Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bikem Süzen, iki süren çalışmayla oyuna hazırlandıklarını söyledi. Sahnelenen oyun hakkında da bilgiler veren Süzen, oyunun Fransa'daki sınıfsal farklılıkların ortaya çıkardığı Fransız İhtilali ve sonrasında sömürülen işçi sınıfının ayaklanmaları üzerine patafizik üstadı Boris Vian tarafından 1957 yılında yazılmış bir öykü olduğunu belirtti.

Beyaz Sahne olarak ortaya koydukları oyunun beğenilmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Prof. Dr. Süzen, "Yeni sezonda aramıza katılan arkadaşlarımızla daha büyük bir ekip olduk. Aramıza katılan her arkadaşımızla daha da özgürleşiyoruz. Bizimle olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Sahnede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement