Akıl Oyunları Polatlı-da Başladı - Son Dakika
Yerel

Akıl Oyunları Polatlı-da Başladı

Polatlı İlçe Belediyesinin İlçe Kaymakamlığıyla birlikte düzenlediği Ankara Liseler arası 2.Akıl Oyunları Turnuvası başladı.

26.03.2012 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polatlı İlçe Belediyesinin İlçe Kaymakamlığıyla birlikte düzenlediği Ankara Liseler arası 2. Akıl Oyunları Turnuvası başladı.

Ankara ili Liseler arası 2. Akıl Oyunları Turnuvası, Polatlı Belediyesi ve Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde, Akıl Oyunları Dergisi, Akıl Derneği ve Türk Beyin Takımı-nın işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

Polatlı Akıl Oyunlarının başlaması nedeniyle Polatlı Konak'ta düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Doğan, Dünya Zeka Oyunları Federasyonu Türkiye Temsilcisi Akıl Oyunları Dergisi ve Türk Beyin Takımı Kaptanı Ferhat Çalapkulu, Akıl Oyunları Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serkan Yürekli, Akıl Oyunları Dergisi Editörü Gülce Özkütük Yürekli, Ankara İlinden yarışmaya katılan okul yönetici ve öğrenciler katıldı.

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, "Akıl Oyunları" yarışmasının Polatlı'da gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu belirterek, "Gençlerimizi analitik düşünmelerini ortaya koyarak güzel bir yarışma, güzel bir turnuva geçirmelerini diliyorum" dedi.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik de gençleri hem geleceğe hazırlamak, hem geçmişin kültür değerlerinin yeni nesile aktarmak hem de çağın bilgisini görgüsünü, yeni kuşağa aktarmak gibi asli görevlerinin olduğunu belirterek gençleri geleceğe hazırlayan akıl oyunları gibi yarışmaları desteklemeyi görev olarak algıladıklarını söyledi.

Ankara ve ilçelerinden Öğrencilerin zeka gelişimine katkıda bulunmak, analitik düşünme teknikleri ile tanışmalarını ve bu becerilerini geliştirmeleri, Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda temsil edecek kişilerin tespiti amacıyla düzenlenen turnuvada birinci yarışmacıya 1.000 lira, ikinciye 750 lira, üçüncüye 500 lira ödül verilecek.

Polatlı Konak Güldeste Salonunda gerçekleştirilen yarışmaya Ankara ve ilçelerinden 30 okuldan 90 öğrenci katıldı.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akıl Oyunları Polatlı-da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement