Akşehir'de Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Akşehir'de Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü Etkinlikleri

Akşehir\'de Çanakkale Zaferi\'nin 100. Yıldönümü Etkinlikleri

Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü ve Şehitleri Anma günü Konya’nın Akşehir ilçesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

18.03.2015 15:41

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü ve Şehitleri Anma günü Konya'nın Akşehir ilçesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Akşehir'de Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri Garnizon Şehitliği'nde saat 09.00'da şehitlik anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Şehitlikteki törene, Akşehir Kaymakam Yalçın Sezgin, Garnizon Komutanı Albay Erdal Canol, Belediye Başkanı Salih Akkaya, Başsavcı Oğuzhan Dönmez, Baro Temsilcisi Av. Özgün Kaçar, askeri ve sivil erkan ile şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

Şehitlikteki Anıta Akşehir Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, saygı atışı yapıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in mesajı okundu. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İkmal Üsteğmen Serhat Çetin yaptı. Tornacı Erol Cumbul Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Bilge Demircan tarafından "Bir Destandır Çanakkale" adlı şiirin okunmasından sonra, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin şehitlik defterini imzaladı. Sezgin deftere yazdığı mesajda "Dünya Çanakkale'de Türk insanının kahramanlığına, cesaretine, onurlu direnişine ve Mustafa Kemal Atatürk' ün tarih sahnesine çıkışına tanıklık etmiştir. Çanakkale bağrında taşıdığı 280 bin kefensiz aziz şehidimizle sadece bir Kahramanlık beldesi değil, aynı zaman da birlik ve beraberliğimizin en büyük sembollerimizdendir. Çanakkale'de emsalsiz bir mücadeleyle tarihe damgasını vuran şehitlerimiz, büyük vatan şairi Mehmet Akif Ersoy' un 'Çanakkale Şehitlerine' şiirinde dediği gibi tarihe sığmayacak kadar büyüktür. Bu büyük Kahramanların emanetini sonsuza kadar korumak, ülkemizi Dünyanın en güçlü ülkelerinden biri yapmak, Büyük Önder Atatürk' ün dediği gibi pek çok ülke askerinin yan yana, koyun koyuna yattığı bu topraklardan dünyaya barışın anlam ve değerini göstermek, şehitlerimize borcumuzu ödeyebilmenin tek yoludur" ifadelerini kullandı.

Kaymakam Sezgin'in defteri imzalamasının ardından şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. İlçe Müftüsü Karabey Özdemir'in yaptığı duanın ardından törene katılan protokol tarafından şehit mezarlarına karanfil bırakıldıktan sonra şehitlikteki tören sona erdi.

Akşehir'deki Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü ve Şehitleri Anma günü etkinlikleri Akşehir Kültür Merkezi'ndeki Atatürk Ortaokulu tarafından düzenlenen programla devam etti. Buradaki Programa Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Garnizon Komutanı İkmal Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, ilçe protokolü, şehit aileleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından okul öğrencileri tarafından sergilenen 'Seyit Onbaşı' tiyatrosu, koro tarafından söylenen türküler ve Çanakkale Oratoryosu ile program devam etti. Programın sonunda Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü ve Şehitleri Anma günü münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri programa katılan protokol tarafından verildi.

Akşehir'deki etkinlikler, Garnizon Komutanlığı ve Akşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla ilçe protokolünün de katıldığı Akşehir Öğretmenevi'ndeki şehit aileleri, gaziler ve yakınlarına verilen yemekle son buldu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşehir'de Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement