Alevi Vatandaşlar Yenimahalle'de İftar Verdi - Son Dakika
Yerel

Alevi Vatandaşlar Yenimahalle'de İftar Verdi

Alevi Vatandaşlar Yenimahalle\'de İftar Verdi

Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği’nin Yenimahalle Belediyesi İlkadım Salonu’nda düzenlediği iftar programına katıldı.

20.06.2016 11:36

Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği'nin Yenimahalle Belediyesi İlkadım Salonu'nda düzenlediği iftar programına katıldı.

Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal ve Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Murat Cengiz Hortoğlu'nun da bulunduğu iftar etkinliği, Kuranı Kerim tilaveti ve Lokma Duası ile başladı.

"ACIYI BAL EYLEDİK, MUHABBETİ YOL EYLEDİK"

Teması 'Acıyı Bal Eyledik, Muhabbeti Yol Eyledik' olan geleneksel iftar yemeğinde oruçlarını açan Alevi vatandaşlar, daha sonra kum sanatı gösterisi, deyiş ve nefes dinletisi ile mest oldu.

Başkan Yaşar, iftar programında yaptığı konuşmada, "İslam dininin en önemli ayı Ramazan Ayı'dır. Ramazan birlik, kardeşlik, paylaşım ayı demektir. Ramazan kin ve nefretin bir kenara itildiği, sevgi ve saygının beraberliğinin sağlandığı ayın adıdır" dedi.

İnsanları ayrıştırmadan ötekileştirmeden sevmek gerektiğinin de altını çizen Yaşar, "Ne yazık ki ne siyasetin dili, ne ülkedeki idarecilerin dili ne de televizyonlara çıkarak mesleğini sektör haline getirmiş din adamlarının dili Ramazan'a yakışmıyor. Aynı Allah'a, aynı peygambere, aynı kitaba inanan insanlar bırakın nasıl biliyorlarsa, nasıl atalarından öğrendilerse o şekilde ibadetlerini yapsınlar. Bize İslam'ı getirenler Anadolu erenleridir, Hacı Bektaşi Veli'lerdir, Yunus Emre'lerdir, Mevlana'lardır, Taptuk Emre'lerdir, Hüseyin Gazi'lerdir. Balkanlara kadar İslam'ı yayanlar da onlardır. Peki, nasıl yaydılar? İnsanı severek insana değer vererek İslam'ı yaydılar. Biz böyle bir gelenekten geliyoruz. Biz eşit yurttaşlık ilkesini ülkemize getiren Gazi Mustafa Kemal'in yolundan gidiyoruz. Sıkıntılarımız var, acılarımız var. Ama sakın yılmayın korkmayın, bu ülkeyi böldürmeyeceğiz, demokratik laik Cumhuriyetimizi yaşatacağız ve bunu da kardeşçe yapacağız" diye konuştu.

"ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ MESELESİ BİRLİK VE BERABERLİK"

Irmak Alevi-Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Haydar Malçok ise, davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, "Dernek olarak Hakk, Muhammed, Ali eksenine oturtulmuş bir Alevi-İslam anlayışını benimsiyoruz. Bu anlayışı hayata aktarmak için çalışıyoruz. Biz Alevi canlar dinin özünde yatan sevgi ve hoşgörüyü benimseyerek, Hünkar Hacı Bektaşi Veli'nin ceylan ve aslanı aynı kucakta buluşturan iklimine sığınıyoruz" dedi.

Program sonunda Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından Başkan Yaşar'a teşekkür plaketi takdim edildi.

Federasyon Başkanı Hortoğlu, "Ülkemizin en önemli meselesi birlik ve beraberlik. Bu yüzden bu yıl ki temamızı 'Acıyı Bal Eyledik, Muhabbeti Yol Eyledik' seçtik. Bundan bir hafta önce de Federasyon olarak İstanbul'da büyük bir Ramazan yemeği verdik. 6 yıldan beri bu tür organizasyonlar yapıyoruz ve hep birlik ve beraberlik üzerinde duruyoruz. Ama hiçbir zaman ülkemizde birlik ve beraberliği sağlayamadık. Bu birlik ve beraberlik sorunu ortadan kalkıncaya kadar biz programlarımızda bu temaları işlemeye devam edeceğiz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alevi Vatandaşlar Yenimahalle'de İftar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement