Ali Baba 40" Operası Antalya Sahnesinde - Son Dakika
Yerel

Ali Baba 40" Operası Antalya Sahnesinde

Ali Baba 40" Operası Antalya Sahnesinde

Antalya Devlet Opera ve Balesi, bestesi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Sanat Yönetmeni Selman Ada’ya ait olan ve librettosunu Tarık Günersel’in yazdığı iki perdelik “Ali Baba-40” operasının sezon prömiyerini Ankara Devlet Opera ve Balesi Başrejisörü Mehmet Yılmaz rejisi ile 28 Mart tarihinde Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde gerçekleştirecek.

23.03.2015 12:46

Antalya Devlet Opera ve Balesi, bestesi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Sanat Yönetmeni Selman Ada'ya ait olan ve librettosunu Tarık Günersel'in yazdığı iki perdelik "Ali Baba-40" operasının sezon prömiyerini Ankara Devlet Opera ve Balesi Başrejisörü Mehmet Yılmaz rejisi ile 28 Mart tarihinde Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gerçekleştirecek.

Ali Baba- 40 operası 1991 yılından bu yana Türkiye'de tüm operalar tarafından Türkçe olarak sahnelenen ve dünya opera evleri repertuvarına girmiş ilk Türk operası olma özelliğine sahip. Türk müziğinin coşku, neşe ve dinamizm imkanlarını ustaca ortaya koyan eserin orkestra şefliğini Caner Ruhselman ve koro şefliğini Mahir Seyrek'in üstlenirken dekor tasarımı İsmail Dede, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer, koreografisi Kürşat Kılıç ve ışık tasarımı Fuat Gök imzasını taşıyor. Eser 31 Mart ve 4, 7, 9 ve 11 Nisan tarihlerinde tekrar sahnelecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ali Baba 40' Operası Antalya Sahnesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement