Asimed Başkanı Yrd. Doç. Savaş Eğilmez Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Asimed Başkanı Yrd. Doç. Savaş Eğilmez Açıklaması

Asimed Başkanı Yrd. Doç. Savaş Eğilmez Açıklaması

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASiMED) Başkanı Yrd.Doç.Savaş Eğilmez, 70 yıl önce Fransa'da Vichy hükümetinin Yahudilere yapılan soykırımın Nazilerle birlikte baş mimarı olduğunu söyledi.II.

10.01.2012 14:16

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASiMED) Başkanı Yrd. Doç. Savaş Eğilmez, 70 yıl önce Fransa'da Vichy hükümetinin Yahudilere yapılan soykırımın Nazilerle birlikte baş mimarı olduğunu söyledi.

Fransa tarihinin kanlı sayfaları arasında Cezayir ve Ruanda katliamlarının yanında

II. Dünya savaşı sırasında Fransa da yaşayan Yahudilere karşı yapılan dehşet verici işkenceler ve katliamlarında bulunduğunu dile getiren ASİMDER Başkanı Eğilmez, "Fransa Vichy rejimi, onun jandarmaları ve resmi memurları, Nazilerle beraber hareket ederek, Fransa'da yaşayan Yahudileri ölüme göndermişlerdir.

1942 yılı Haziran ayında Fransız polisi çocuk, kadın demeden binlerce yahudiyi tutuklamıştır. Bunları bir kısmını geçici olarak Vel D'Hiver stadyumunda, çok kötü şartlar altında tuttular. Sefil bir vaziyette bulunan bu insanlar; işkenceler, çığlıklar ve ağlama sesleri arasında çıldırma noktasına gelmiş ve bir kısmı kurtuluş olarak intiharı seçmişti. Binlerce Yahudi de Paris varoşlarından Drancy de alıkoyulmuş ve sonra da ölüm kampları Auswitch'e gönderilmişti. Annelerinden ayrılmak istemeyen çocuklar hortum ve joplarla ölesiye dövülüyordu. Fransız polisi tarafından yakalanarak Almanya'ya gönderilen 76 bin Yahudi den 12 bini çocuktu. ve bu insanlardan yalnızca 2.500'Ü ölümden kurtulabilmişti. Fransız devlet kurumlarının "Yurttaşlık haklarının ve mülkiyet haklarının kaldırılması" gibi Nazi hedefleri ile işbirliği içinde olması, Avrupa'da başka hiçbir yerde görülmeyen boyutlara ulaşmıştı" diye konuştu.

Fransa'nın kendi tarihini bırakıp, başka milletlerin tarihini sorgulamaya kalkmasını, kendi eylemlerinden farklı bir yöne dikkati çekmek için başkalarını suçlamanın oldukça elverişli olduğu gerçeğiyle örneklendirileceğini anlatan Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, "Fransızların son dönemdeki akla zarar faaliyetleri İfade özgürlüğünü ve bunun sonucunda, tarihi konularda meşru ve arzulanan tartışmaları sınırlama noktasına gitmektedir. Bunun yanında Fransızlar elbette ki kendilerine uzak ve sözde soykırımı inkar olaylarını cezalandırmaya kalkışmaya başlamadan; Cezayir'i, Ruanda'yı ve Yahudilerin sürülmeleri ve katledilmeleri konusunda Nazilerle yaptığı işbirliğini daha net ve kamuoyu önünde tartışmaya ve özür dilemeye mecburdur." Dedi.

Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, dernek olarak Fransızların yaptığı soykırımı ve katliamları anlatmaya devam edeceklerini ifade ederek, "Fransa'da yaşayan Yahudilerin yaşadıklarından bazı kesitler sunan resimleri hem www.therealhistory.org sitesinde de yayınlamaya başladık hem de eğer unutmuşlarsa diye Fransa Senatosu başkanı Jean-Pierre Bell' e gönderip

hatırlatmak istedik" şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Asimed Başkanı Yrd. Doç. Savaş Eğilmez Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement