'Aslan Hüseyin' Adlı Kitap İçin İmza Töreni Yapıldı - Son Dakika
Yerel

'Aslan Hüseyin' Adlı Kitap İçin İmza Töreni Yapıldı

Adıyaman'da 'Aslan Hüseyin' adlı kitap için imza töreni düzenlendi.

09.03.2012 14:24

Adıyaman'da 'Aslan Hüseyin' adlı kitap için imza töreni düzenlendi. Adıyaman Kadın ve Doğum Hastanesi Müdür Yardımcısıyken 3 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrasında hayatını kaybeden Hüseyin Aslan anısına Gazeteci Yazar Kerim Baydak tarafından hazırlanan 'Aslan Hüseyin' adlı kitap için imza töreni düzenlendi.

Adıyaman Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen törende, gazeteci, yazar, çalışma arkadaşları ve kamu Kurum Müdürleri Hüseyin Aslan ile ilgili anılarını anlattılar.

Programda Aslan ailesi adına bir konuşma yapan Merhum Hüseyin Aslan'ın Ağabeyi Malatya Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cemal Aslan, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kendileri Aslan ailesi olarak 8 Martı hüzün günü olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Kitabın yazarı Kerim Baydak ise Hüseyin Aslan'ı anlatmanın zor olduğunu, bunu bir nebze olsun hazırladığı biyografi kitabında anlatmaya çalıştığını belirterek, Aslan ailesinin kendisine verdiği fırsattan dolayı teşekkür etti.

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya da, şunları dile getirdi:

"Bazı anlar olur konuşmakta zorlanırsınız. Benim ender yaşadığım o psikolojik durumlardan birini yaşıyorum. Hüseyin kirvem ile ilgili nereden başlasam, ne desem inanın zorlanıyorum. Ancak değerlerin ayaklar altına alındığı maalesef çok farklı boyutlarla beşeri münasebetlerin hakim olduğu günümüzde Hüseyin Aslan kirvemin kıymetini çok daha iyi anlıyoruz. Mekanı cennet olsun. Allah nur içinde yatırsın. Kalbi insan sevgisi ile, kalbi Allah korkusu ile dolu evliya gibi bir insandı."

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Zülfikar Işık ise Hüseyin Aslan ile 10 yıllık bir mesai arkadaşlığı olduğunu, çalışkanlığı hem de özverisiyle hastane de tüm personel tarafından sevilen ve takdir edilen bir bir kişi olduğunu hatırlattı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş da, kitapta emeği geçenlere teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"Hüseyin dostumuzdu öyle de kalacak. Saf, duru ve temiz kişiliği ile zihinlerimizde yer edinen merhum kardeşimizi gün geçtikçe daha çok özlüyor ve eksikliğini hissediyoruz. Olduğu gibi görünen, yaşam çizgisinde zikzaklara yer vermeyen dosdoğru bir Hüseyin. Birlikte çalıştığımız Sağlık Ocağı döneminden itibaren görev ve sorumluluklarını bilen, uhdesine verilen işi takip edip en iyi şekilde sonuçlandıran, çalıştığı kuruma artı değer katan bir kardeşimizdi."

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, şunları kaydetti:

"Üstat Necip Fazıl'ın güzel bir sözü var. Diyor ki 'insanlar ismi ile müsemma' Kardeşimizin ismi Hüseyin. Hüseyin güzel demektir. Resulullah'ın torunu, Kerbela şehidi, şehitlerin efendisi, onun da ismi Hüseyin. Hz. Ali'nin diğer ismi Aslan'dır. Allah'ın Aslanı. Vefat ettiği günün gecesi Kandil gecesiydi. Kandil inancımızda ve toplum hayatında önemli bir yeri olan, Cenab-ı Allah tarafından kutsal sayılan bir gece.

Işık gecesi, nur gecesi, ibadet gecesi. Bütün güzelliklere bakıyoruz hep yan yana geliyor. Ben Hüseyin kardeşimizi yaklaşık 20 yıl önce tanıdım. Abi kardeş gibi olduk. Öz kardeşten öteye bir diyalog. İçten samimi bir insandı. İnsanlara baktığı zaman onlara bir sıcaklık verirdi. Gözlerinin içi gülen ve insanlara pozitif enerji veren ve güven veren bir insandı."

Konuşmaların ardından gazeteci yazar Kerim Baydak tarafından hazırlanan

'Aslan Hüseyin' adlı kitap Kerim Baydak tarafından imzalanarak davetlilere hediye edildi.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Aslan Hüseyin' Adlı Kitap İçin İmza Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement