Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

AYDIN (AA) – Söke Belediyesi'nce, "İmar Planlarına Esas Kentsel Yenileme Eksenli Fikir Proje Yarışması"nda dereceye girenler ödüllendirildi.

27.07.2015 17:37

AYDIN (AA) – Söke Belediyesi'nce, "İmar Planlarına Esas Kentsel Yenileme Eksenli Fikir Proje Yarışması"nda dereceye girenler ödüllendirildi.

Söke Belediye Düğün Salonu'nda yapılan törende dereceye giren projeler; Söke'nin Konak, Çeltikçi, Cumhuriyet ve Yenicami mahallelerinde uygulanması planlanan yaklaşık 1 milyon metrekarelik alanda, imar planlarına altlık teşkil edeceği ifade edildi.

Söke'nin çehresinin değişmesi için yapılan proje yarışmasının, kente çok şeyler katacağına değinen Belediye Başkanı Süleyman Toyran, "Söke kenti geçmişte sahipsiz ve plansız bakımsız bırakılmıştır. Çok sayıda plan ve plan değişiklikleriyle değişmeye çalışan Söke kenti sıkıntılar içerisinde bırakılmıştır" dedi.

Sökeli avcılar sıkıntılı

Söke ilçesinde 1939 yılında kurulan ve 4 bin 500 üyeye kadar Avcılık Atıcılık ve İhtisas Spor Kulübü üyeleri, avlanmada getirilen kotalar nedeniyle üye sayılarının bin 500'e düşmesinin sıkıntısını yaşıyor.

Avcılık Atıcılık ve İhtisas Spor Kulübü Söke Şube Başkanı Çetin Özat, avcılık ve atıcılık sporunun zor günler geçirdiğini ifade etti.

Esnaf kampanyasına destek

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası öncülüğünde birleşen 45 küçük esnaf, "alış verişini esnafından yap" kampanyası başlattı.

Esnafın AVM'lere karşı başlattığı kampanyaya Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan da destek verdi.

Türkiye'de ilk defa esnaf odaları birliğinin kendi esnafına alışveriş yaptırmak için bu kampanyayı başlattığını söyleyen Çetindoğan, birlik yönetimi ile birlikte esnafa destek olmak için geldiklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement