Balıkesir İnşaat Mühendisleri Odası Bandırma Temsilci Ilgın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Balıkesir İnşaat Mühendisleri Odası Bandırma Temsilci Ilgın Açıklaması

Balıkesir İnşaat Mühendisleri Odası Bandırma Temsilci Gürkan Ilgın, yapı denetim şirketlerinin, ilgili bakanlık tarafından yeterince denetlenmediğini iddia etti.

19.08.2014 11:44

Balıkesir İnşaat Mühendisleri Odası Bandırma Temsilci Gürkan Ilgın, yapı denetim şirketlerinin, ilgili bakanlık tarafından yeterince denetlenmediğini iddia etti.

Yapı denetim şirketlerinin kuruluş aşamasında daha önce mevzuatların daha sıkı olduğunu ifade eden Ilgın, şunları kaydetti:

"İlk dönemlerde yapı denetim şirketinin kurulması sıkı mevzuata bağlıydı. Her ilde nüfusa dayalı bir sayı sistemi vardı. Sonra gevşetildi, çok sayıda kurulan yapı denetim şirketleri hizmet kalitesi yerine yine ve daha fazla fiyatta yarıştı. Hata yapan yapı denetim şirketleri doğrudan kapatma cezası alıyor. Bu sebeple idareler kapatma sonucunda çok ciddi iş yüküne maruz kaldıkları için yapı denetim şirketlerini kapatmak yerine idare etmeyi tercih ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı yetersiz denetimlerde zaman zaman yapı denetim şirketlerini kapatıyor. Oysaki kapatmak önemsiz, hemen yenisi kuruluyor." - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir İnşaat Mühendisleri Odası Bandırma Temsilci Ilgın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement