Basında Sansürün Kaldırılışının 107. Yılı - Son Dakika
Yerel

Basında Sansürün Kaldırılışının 107. Yılı

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, haber alma ve yayma özgürlüğünün, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarının başında geldiğini söyledi.

23.07.2015 13:13

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, haber alma ve yayma özgürlüğünün, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarının başında geldiğini söyledi.

Genç, '24 Temmuz basından sansürün kaldırılışının 107 yıldönümü ve Basın Bayramı' dolayısıyla yaptığı açıklamada, haber alma ve yayma özgürlüğünün, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarının başında yer aldığını, halkın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşlarının, aynı zamanda demokrasinin güçlenmesinde önemli bir güç olduğunu belirtti.

Ulusal basının yanında, bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan yerel basın çalışanlarının, bu görevlerini yerine getirirken büyük sıkıntılar ve imkansızlıklar içinde çalıştıklarına dikkat çeken Genç, "Günümüzde iletişim organları, her geçen gün daha büyük bir önem kazanmaktadır. Dünyada en çok gazetecinin göz altında tutulduğu, hapishanelere atıldığı, çalışan gazetecilerin bir çok sorunla karşı karşıya kaldığı bir ortamda 24 Temmuz'a giriyoruz.

Ülkemizde gazetecilerin görevlerini özgürce yapabildiği, sorunlarının çözülerek her demokratik ülkede olduğu gibi daha iyi imkanlara sahip olabilmeleri dileğiyle, şehrimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo, televizyon, ulusal ajans temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan değerli basınımızın, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı yürekten kutluyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Basında Sansürün Kaldırılışının 107. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement