Başkan Ataç'ın Çanakkale Zaferi Yıl Dönümü ve Şehitler Günü Mesajı - Son Dakika
Yerel

Başkan Ataç'ın Çanakkale Zaferi Yıl Dönümü ve Şehitler Günü Mesajı

Başkan Ataç\'ın Çanakkale Zaferi Yıl Dönümü ve Şehitler Günü Mesajı

Tepabaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

17.03.2015 14:34

Tepabaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Ataç, mesajında, "Çanakkale Savaşı, ülkemizin olduğu kadar yakın dünya tarihinin de önemli savaşları arasında yer almaktadır. Çanakkale boğazının stratejik önemi, bu savaşı daha da önemli kılmıştır. 3 Kasım 1914 - 18 Mart 1915 tarihleri arasında Çanakkale Boğazı'nda meydana gelen deniz savaşları ve Gelibolu Yarımadası'nda 25 Nisan 1915 - 8/ 9 Ocak 1916 tarihleri arasında yapılan kara savaşları, tarihimizin önemli zaferlerine sahne olmuştur. Çanakkale'de ölen İngiliz askerleri ve Anzaklar'ın ailelerine hitaben, Atatürk'ün savaştan sonra söylediği ve bugün bir mermer üzerine yazılı sözleri, bir komutanın eşsiz duygu ve düşüncelerini yansıtması bakımından çok önemlidir. Mustafa Kemal Atatürk: 'Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar! Burada bir dost vatanın toprağındasınız. Huzur ve sessizlik içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız, bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır' diye sesleniyor. Bu direnişin 100. yıl dönümünü kutlarken, emperyalist güçlere "Çanakkale geçilmez" dedirten bu günü, aynı zamanda Şehitler Günü olarak da anmaktayız. Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde, canı pahasına vatan savunmasında gözünü kıpmadan şehit düşen askerlerimizi bir kez daha minnetle anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerine yer verdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Ataç'ın Çanakkale Zaferi Yıl Dönümü ve Şehitler Günü Mesajı - Son Dakika


Advertisement